EnergiaGorilla

Végzettségét tekintve közgazdász, szakmáját tekintve energetikus, hozzáállását tekintve aggódó állampolgár. Egy gorilla türelmével.

Friss topikok

  • Éhes ló: @Flyer68: meglehetős spéttel reagálsz, de a kérdésemre adott válaszod megnyugtat: minden kibaszott... (2015.01.29. 10:04) Büszkén, nonprofit módjára
  • lombozódó: polyvinyl 2014.05.31. 18:02:02 Sajna nem tudja, ő csak ott van egy jó fizetésért. Ez ma az orszá... (2014.06.22. 23:06) Üres zsebből, üres zsebbe, nemzeti tulajdonban, biztonságban
  • twentydigitcombination: Hali! "Mostanra már a magyar háziasszonyok is fújják, hogy az USA-ban palagáz-forradalom zajlik." ... (2014.06.17. 11:32) A világ nem elég
  • Netuddki.: Állami? Ami állami tulajdonban volt régen az szükségszerűen lerohadt. Más. Azért kíváncsi lennék ... (2014.04.04. 08:01) 28 nappal később
  • das boot: Frankó írás! (2014.03.19. 13:29) Trükközik-e az MVM?

2013.03.15. 22:32 energiagorilla

Kire is számíthatunk?

Szép kontraszt volt a heti ügyekhez képest a péntek. Négy napon át ment a gyalázkodás, a szabadságharc, a pártok egymásra licitáltak, hogy ki szereti itt jobban a népet, ki vállal nagyobb részt a magánszektor megsarcolásában a polgárok „javára”. Aztán leesett a hó, idén nem először, és minden kimondott szó megmérettetett a valóságban is.

100ezer ember maradt egyik percről a másikra áram nélkül, ezrek rekedtek az utakon, vagy bárhol, útközben. Nem akarnék beállni azok sorába, akik a kormányt hibáztatják a hóakadályok miatt. De ha az eredményesség oldaláról közelítünk, akkor nagyon másképp fest, hogy mit tettek hozzá az emberek, a cégek, illetve az állami szféra a megoldáshoz.

Látványos különbség volt a privát kezdeményezések hatékonysága és hasznavehetősége, valamint a „központi” tájékoztatás és kármentés között. Sokat elárult, hogy az ezerszer megsarcolt telekomszektor szó nélkül adta át a lehetőséget a belügynek az idióta SMS-kiküldési akcióhoz. A benzinkúthálózatok és a bevásárlóközpontok jobbhíján ideiglenes menedékhellyé váltak. A halódó nyugat, az osztrákok rögtön áttoltak néhány hókotrót, mikor már látták az össznépi szerencsétlenkedést.

Túl magas labda belinkelni Semjén lovaglós fotóját, én a magam részéről nem várom el, hogy ő lapátoljon, vagy traktort vezessne, vagy melegteát osszon a Nyugatinál. Hülyét kapok attól, mikor állami vezetők maguk veszik kézbe az ügyet és lapátolnak, zsákot hordanak, vagy látványosan  nekigyűrkőzve osztják az észt valami eldugott helyen, kamerák kereszttüzében. Egy vezető az irányítson, ha mikromenedzserkedik az ugyanolyan ciki, mint ha dőzsöl krízishelyzetben.  Egy dolgot várnak el az emberek: legyen információ, legyenek meg az eszközök, és legyen aki kiadja az utasításokat. Eszközök tekintetében azonban látványos a lemaradás az állami és a magánszféra között.

A neten megnéztem az érintett energiás cégek honlapjait és Facebook oldalát. A MOL oldala eleve inkább hangulati elem, semmint valós tájékoztatási platform. AZ ELMŰ-ÉMÁSZ kiadott tájékoztatást az időjárásról. Az MVM reggel kirakta, az 1848-as 12 pontot, a MAVIR március 8-án adott utoljára életjelet, a Magyar Energia Hivatal pedig januárban, előtte júliusban… Ami viszont tetszett, az az E.On oldala, ahol nemcsak hogy egész nap óránként fotókkal számoltak be a karbantartási munkákról, hanem meg is nyugtatták azokat, akik a túlterhelt telefonvonalak miatt nem tudtak panaszt leadni, hogy a központból egyébként is látják a hibákat. Ami viszont egyedül itt volt tapasztalható: csütörtök reggeli bejegyzésükben eleve kiírták, hogy mivel rossz idő közeleg, ezért megnövelték az ügyeleti erőket. Ez később láthatóan jól is jött… Emlékezzünk, ezt azon a csütörtöki napon tették meg, mikor a politikusok bejelentették, hogy további terheket vernek a szektorra, és terveik között szerepel, hogy hamarosan mindenkihez eljusson a kérdezőbiztos, hogy támogatást szerezzen a lakosság rezsicsökkentéséhez.

Ha hóban nincs áram, akkor én inkább szeretnék egy hívatlanul érkező villanyszerelőt, mint egy kérdezőbiztost.

Fordítanál energiát a megértésre? Kövesd a Gorillát a Facebookon!

5 komment

Címkék: energia eon elmű energiahivatal portfolioblogger rezsicsökkentés MVM


A bejegyzés trackback címe:

https://energiagorilla.blog.hu/api/trackback/id/tr255137122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

diplomassenki 2013.03.16. 10:58:53

Ez a helyzet is mutatja, hogy az emberek már Európához, a világhoz tartoznak, ország (mint állam és nem politikai értelemben gondolom) még nem, de talán soha nem is fog. Segítségnyújtás, problémamegoldás szempontjából.

A felelőtlenség azért nagy faktor, mert csütörtökön délben mondta a rádióban a hírek a helyzetet, mégis sokan ennek ellenére elindultak, délben még 20 autó ütközött össze, estére több, mint 40.
Ez nem politikusaink felelőssége!

Néztem a híradást, hogy a pályaudvarokon is tülekedett a nép.
Tudom, hogy jó lett volna hazamenni, de nem ésszerűbb lett volna a koleszban, albérletben maradni?!

Gyermekem jövője 2013.03.16. 12:25:05

www.youtube.com/watch?v=_Hg0cI9_yfA

Ezt itt ebben az országban soha sem fogjuk látni.
Kamionstop helyett most feloldják az 1-es főúton.
Agyrém!

zrek 2013.03.16. 12:38:24

Szépen össze lett hasonlítva a külföld, a kormány és a magánszféra reagálása:
Az osztrákoktól kaptunk hókotrókat, a magánszférának ilyenolyan volt a honlapja és befogadták az embereket a teszkóba, a kormány pedig sms-eket küldött.
Tehát összehasonlítottuk az almát a hajóval és a versekkel.
Így jobb lett volna:
- x magyar hókotró dolgozott és y osztrák jött segíteni
- x helyen fogadták be az embereket magáningatlanokba és y helyen államiakba
- a honlapokon "abc" volt olvasható külföldön tájékoztatásképp, míg az állami oldalakon "zzz" és a magáközmű(stb) cégek oldalán pedig "aaa"
stb.
Szerintem ez értelmesebb összehasonlítás lett volna, mert ez így keverés a szezont a fazonnal, saját szájíz szerint.

a nyugalom megzavarására alkalmas · http://www.youtube.com/watch?v=NBszQFz6buA 2013.03.18. 17:47:20

látom,

változatos módon próbál hangulatot kelteni a ballibsi bérblogger söpredék

energiagorilla 2013.03.18. 23:13:17

@a nyugalom megzavarására alkalmas: Ha már minden bejegyzéshez odaokoskodtad ezt, akkor lehetnél változatosabb. :)
süti beállítások módosítása