EnergiaGorilla

Végzettségét tekintve közgazdász, szakmáját tekintve energetikus, hozzáállását tekintve aggódó állampolgár. Egy gorilla türelmével.

Friss topikok

  • Éhes ló: @Flyer68: meglehetős spéttel reagálsz, de a kérdésemre adott válaszod megnyugtat: minden kibaszott... (2015.01.29. 10:04) Büszkén, nonprofit módjára
  • lombozódó: polyvinyl 2014.05.31. 18:02:02 Sajna nem tudja, ő csak ott van egy jó fizetésért. Ez ma az orszá... (2014.06.22. 23:06) Üres zsebből, üres zsebbe, nemzeti tulajdonban, biztonságban
  • twentydigitcombination: Hali! "Mostanra már a magyar háziasszonyok is fújják, hogy az USA-ban palagáz-forradalom zajlik." ... (2014.06.17. 11:32) A világ nem elég
  • Netuddki.: Állami? Ami állami tulajdonban volt régen az szükségszerűen lerohadt. Más. Azért kíváncsi lennék ... (2014.04.04. 08:01) 28 nappal később
  • das boot: Frankó írás! (2014.03.19. 13:29) Trükközik-e az MVM?

2014.01.06. 17:25 energiagorilla

Magyarok, csapassuk!

„Most az a legfontosabb, hogy megszervezzük magunkat. Ezért a tanácskozáson a rezsicsökkentés eredményeinek védelmére létrehozzuk a Magyar Csapatot. Mi, akik ehhez a csapathoz tartozunk, úgy gondoljuk, hogy a magyarok nem másodrendű állampolgárok Európában, ezért nem igazságos, hogy többet kell fizetnünk a közszolgáltatásokért, mint más európai polgároknak.”

Így szól a napokban milliószámra terjesztett toborzó levél legtöbbet emlegetett bekezdése.

Én egyébként esküszöm belépek! Elmegyek a fórumokra, elkezdem számon kérni az olvasottakat. Hiszen mit állít a levél? Idézem: „nem igazságos, hogy többet kell fizetnünk a közszolgáltatásokért, mint más európai polgároknak.”

Mert mik is azok a közszolgáltatások? Oktatás, egészségügy, szociális ellátás, kultúra, víz, csatorna, energia, posta, hírközlés, tömegközlekedés, állami bérlakások, ilyesmik. De akkor miért volt egy év alatt 3 különböző áremelés a Magyar Postánál, miért írják át negyedévente a tarifatáblát és az ÁSZF-et, miként passzol a képletbe a fizetőssé tenni kívánt felsőoktatás, miért van az, hogy a devizában való eladósodásnál már csak egy bármilyen betegség lehet nagyobb érvágás egy magyar családnak? Miért kell minduntalan zsebbe nyúlni, ha valamilyen állami infrastruktúra fogaskerekeit akarja az ember kicsit megpörgetni? Miért jutnak milliárdok egy terhelt muki kulturális őrületeire, miközben pár millió megvonásával ölnek meg valóban szórakoztatni képes művészeti közösségeket?

Az érvelési csavar persze megint pszichológia tankönyvekhez illően cseles: apellálj az olvasó zsigeri félelmeire, kisebbrendűség érzésére, irigységére, és mozgósítsd egy tök más ügyhöz, használd ki a haragot. És mit fog csinálni a rezsigárda? Vonulgat? Arra ott a Békemenet. Vegzálja majd a leolvasót? Ráncigálja az ügyfélszolgálatost? Megkarcolja a gázos kocsit kulccsal? Lesznek villanyoszlop pogromok? Mert minden másra elvileg ott a MEKH. Aki ezen az úton elindul, és kiszabadul a kezéből a gyűlölet, azt egyszer utoléri a karmája. Nem kellene, hogy így legyen.

Nem akarunk másodrendűek lenni az unióban, de az bezzeg jólesett volna, ha engedik az Orbán-kormány felállásakor a 7 százalékos hiánycélt? Uniós csatlakozásunk óta ezermilliárdokat kaptunk évente. Derogációkat nyertünk, engedték, hogy lassan-lassan szoktassuk hozzá magunkat a tagsággal járó kötelezettségekhez, ne sokként érjen minket az új norma, és számos esetben kaptunk az eredeti határidőhöz képest is hosszabbítást. Nem akarunk külön bánásmódot? Nem kell az unió pénze? Akkor jöhetnek a külföldiek is földet venni? Visszaadjuk az ingyen karbonkvótákat? Most azonnal elzárhatóak azok az alföldi vízcsapok, amelyekből egészségügyi határértéknél rosszabb víz jön, és helyette kifizeti mindenki magának a palackost? A főtér felújítása helyett minden település vállalja, hogy inkább a határában található szennyvíztelepet, szemétlerakót és ezek logisztikáját EU-s szintre felhozza? Holnaptól vegyük komolyan az Euro környezetszennyezési normákat, és álljon le minden IFA, minden Zsuk, a tömegközlekedési járműpark ötöde? Én lennék a legboldogabb, terhes és babakocsis anyák ezrei hallelujáznának! Csak éppen akkor is az Unióra haragudna mindenki, és nem arra a kínos tényre, hogy amortizációs időn belül képtelenség kitermelni ebben az országban mutyi nélkül egy termelőeszköz cseréjét, és csak az EBRD, EIB, PHARE, ISPA, SAPARD, GOP, ROP, KMOP kegyéből adatik meg nekünk az, hogy mondjuk egy vállalható, nem másodrendű buszunk legyen egy nem másodrendű útfelületen.

Sajnos ezen a tényen se a mostani ciklus, sem a korábbiak nem tudtak érdemben változtatni sem mikro, sem makro szinten. Egyszerűen nincs közpénzek területén olyan kontroll, ami valamilyenfajta felhalmozást szorgalmazna, hogy a láthatóan és előrevetíthetően szükséges beruházások és fejlesztések költségét felmerülésükkor ki tudjuk fizetni. Ugyanez a modell privát lakossági szférában is ismeretlen. Az irigyelt unióban a tévhittel ellentétben nem a tőlünk ellopott kolbászból van a kerítés, számos „közszolgáltatás” úgy valósul meg, hogy éveken és évtizedeken át megvannak a szolgáltatásokra a tarifák, léteznek azok megfizetésére előtakarékossági formulák, biztosítások, alapok, és amikor felmerül a felújítás, beiskolázás, külföldi tanulmányút, betegség, nyugdíj, halál, stb., akkor van hova nyúlni. És nem kell attól félni, hogy valaki erre szemet vet, hogy elinflálja egy hirtelen ötlettől vezérelve, vagy átírná a szerződési feltételeket.

Ezzel a szemlélettel fogja üzemeltetni, fenntartani, és talán fejleszteni is az energia jellegű közszolgáltatásokat a magyar állam? Vagy ugyanazzal a "sikermodellel", amivel a többi területen hasít?

Ugyanazzal a bizonytalan, remegő kézzel fogjuk bedugni a dugót a konnektorba, ahogy mondjuk a postán vagy az állami intézményekben összeszorul mindig a torkunk, hogy „most mivel lepnek meg?” Mert valami gebasz az mindig van. Esetlegesség, az a vezérelv.

Magyarországon az állam nem védi meg a polgárait, inkább csak kihasználja. Szomorú azt látni például, hogy egy Kemény Dénes kaliberű sportszakembernek diplomatikusan kell fogalmaznia, hogy tulajdonképpen a sport kötődésű „Magyar Csapat” szóösszetételt miért is ne einstandolhatná a kormánypárt - ha már úgy is épít stadionokat, akkor ez is belefér, elveheti ezt a valamit. Kérdés, hogy például az a százezer ember, aki ennek a Facebook-csoportnak tagja, ők is úgy ítélik-e meg, hogy a „Magyar Csapat” kifejezés általánosan elfogadott bármilyen tömörülésre?

Fordítanál energiát a megértésre? Kövesd a Gorillát a Facebookon!

49 komment

Címkék: külföld hazugság villanyszámla energiapiac magyar csapat portfolioblogger EU rezsicsökkentés


A bejegyzés trackback címe:

https://energiagorilla.blog.hu/api/trackback/id/tr435739621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bretschneider detektív 2014.01.07. 08:26:59

Azért biztos, ami biztos, Te is narancssárgában nyomod. :-)

új nick hozzáadása (törölt) 2014.01.07. 08:28:09

Igen, igen, igen!
Tegnap szembesültem az új postai tarifákkal és hát rögtön beugrott, hogy míg a kormány a tőkét kárhoztatja mindenért, a semmirevaló állami Posta már drágább a csomagszállítóknál és van képük külön díjat felszámítani, hogy ne lopják el (ne vesszen el) a csomag.
Az ész megáll!

új nick hozzáadása (törölt) 2014.01.07. 08:29:08

Nem meghirdetett előmoderáció van itt, vagy elnéztem valamit? Na még egyszer.

Igen, igen, igen!
Tegnap szembesültem az új postai tarifákkal és hát rögtön beugrott, hogy míg a kormány a tőkét kárhoztatja mindenért, a semmirevaló állami Posta már drágább a csomagszállítóknál és van képük külön díjat felszámítani, hogy ne lopják el (ne vesszen el) a csomag.
Az ész megáll!

Trackers 2014.01.07. 08:33:01

A Fidesz persze túloz.

Ám az MSZP alatt bekövetkezett közszolgálati áremelkedésekkel senki nem tud versenyezni.

Az áram ára megkétszereződött, a gázé megháromszorozódott az MSZP alatt, és valóban nálunk volt az egyik legdrágább az EU-ban.

Most ezek az egyik legolcsóbbak nálunk az EU tekintetében.

Szóval a kommunikációs hazugságok ellenére, ebben a tekintetben, a baloldali szolidaritást nézve, magasan verik az MSZP-t.

banurr 2014.01.07. 08:52:34

Ha jól emlékszem 2000-ben az akkori kormány befagyasztotta bizonyos dolgokat (gázolaj jövedéki adója, gáz ára, gyógyszerárak, stb) úgy, hogy a lejárat ideje 2002 július 01-re essen. És a befagyasztásnál kb 47 százalék emelést helyezett kilátásba a szerződő partnerek felé (pl gyógyszergyártók). A megválasztott magyar kormány, költségvetési okokból és mert ugyebár a szerződés köti az embert, az emelést végrehajtotta.
Mindezt ugyebár a 2000-ben hatalmon lévő MSZP vagy MSZMP kormányon kellene számonkérni szerintem

vadi3 2014.01.07. 08:53:18

@Trackers: A kommunikációs hazugság elmondja Neked, hogy vidéki önálló gázfűtéses ház tulajdonosaként miért kell távfűtésdíjat fizetnem? Vagy esetleg a kommunikációs hazugság fogja betakarni azt is amikor a devizahiteleske "megmentése" érdekében visszamenőleges hatályú törvényeket fognak hozni. A nagy nemzeti összérdek miatt lett a trafiktörvény is, épp csak 8 milliárdot bukik a kormány havonta.
Ez az egész mostani nagy csapat, csak szavakban Magyar Csapat, érdekeikben, szellemiségükben Saját Maguknak Való Csapat, vagy esetleg Mindent Ide Nekünk Csapat. Társadalmi és gazdasági problémákat nem old meg, de megmutatja, hogy szerinte ki a felelős és bele is sulykolja az emberekbe, hogy az EU, az imperialista bomló nyugat, stb... Csak éppen belőlük élünk, ők építettek iskolát, utat, művházat, újítottak fel gáz, víz és villanyközmávet, míg a Magyar Csapat a markát tartotta a baksisért és a korupciós százalékért.

ekat 2014.01.07. 08:55:51

Lassan valami más állampolgárságért kellene folyamodni...:)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.01.07. 09:08:30

engem még nem is zavarna, hogy a posta drága, de az, hogy gyakorlatilag csak a levelekkel nem foglalkozik az már idegesít. Lehet kapni csokit, lottót, biztosítást, kisautót, dvdt, de a levelem nem jön meg egy hét alatt se, pedig a 20 km-re lévő városból kaptam.

Kopasz Szuzukis 2014.01.07. 09:16:55

Eftásal! Az, hogyí az MSZP kormányzás elkúrt dolgokat, nem jelenti automatikusan azt, hogy a FIDESZ kormányzásnak is joga, sőt kötelessége elkúrni.
Az sem jogalap, hogy melyik párt mekkorát kúrt el.
Most a FIDESZ van hatalmon. A lőtéri döglött kutyát sem érdekli, mit csináltak "azok". Tessék itt és most tenni, ha már a választások előtt teli pofával hirdettétek, hogy tesztek majd valamit. Most van a majd!!!
Ha 4-8-12 év múlva egy másik kurzus lesz hatalmon, akkor majd az nem fog érdekelni, hogy "ezek" mit csináltak.

Visszatérve a harcos rezsőcsökkentéshez: ha oly komolyan veszik a "harcot", akkor miért nem a saját házuk táján sepernek? Miért olyan brutálisan nagy az állami elvonás a befizetett szolgáltatói díjakból? Miért oly magas - világszínvonalat meghaladó mértékű - az üzemanyagok jövedéki adója? De sorolhatnám még az extraprofitot termelő állami bevételeket.
Miért kell a rezsicsökkentés álarca mögé bújva eltapsolni a magyar állampolgárok adóforintjait luxusberuházásokra? Focistadionok, díszterek, "közbeszerzések". Az "elmúltháromévben" eltapsolt milliárdokból sokmindent meg lehetett volna oldani.
Ha . . .

vénkujon 2014.01.07. 09:19:23

már nyitnád szóra a szád a fórumon, hogy feltedd a rémes kérdéseid, amikor csúnyán szájbalőnek, egy narancssárgára eloxált, fideszotron M2014-es mintájú hangágyúval, és majd csak annyit nyögsz ki, hogy "kéne egy békemenet". még meg is fognak tapsolni.

vénkujon 2014.01.07. 09:20:33

ez ugyebár a posztírónak ment, ha lenne kétség:D

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2014.01.07. 09:23:05

Van egy újságom azoknak, akik folyton azzal a baromsággal jönnek, hogy CSAK az a magyar, aki egyben Fideszes orbánista is! Magyar vagyok (legalábbis 5 generációra visszanézve), keresztény, katolikus és eközben piszkosul rühellem Orbán rendszerét meg az egész mutyizó Fideszes bandát! Még annyit: egyetlen felmenőm sem volt kommunista. Na most akkor mi van? Mert hogy bizony van ilyen kategória is. Olyan, aki nem zsidó, nem kommunista, nem külföldi ám mégis ellenzéki. Biztos nehéz lehet a fidesznyikeknek ezt megemészteni, de ez van! Meg az, hogy sokan vagyunk ilyenek. Mi a büdös életben nem fogjuk éltetni Orbánt! Hogy miért nem? Mert egy csaló, igazságtalan, kirekesztő és egyetlen ember akaratának mindent alárendelő rendszert épített fel, visszataszító módon kihasználva az embereket! Azért. No meg mert kizsigerelte az országot, miközben pofátlanul meggazdagította a haverokat. És mit adott eközben? Nemzeti szólamokat, nagymagyar-turul-nemzeti-hazacsakegyvan-mindenkimásellenség baromságot. És az emberek fele bekajálja! Mint a huzat. Hát ezért utálom Orbán Viktort, és ezért nem fogok soha a büdös életbe rá szavazni! Pedig magyar vagyok. És szeretem a hazám. Nem azt a hazát, amivé ez az orbánista csürhe tette Magyarországot, hanem azt a hazát, amilyen valójában lehetne. Amilyennek én szeretném látni. Egy másokat elfogadó, szabad levegőjű, élhető, szerethető hazát, ahol az emberek éppúgy seggberúgják és elzavarják azokat a diktátorokat, akik kommunisták, mint azokat, akik szélsőjobbos populisták. Mint amilyen Orbán. Egy ravaszkodó, csavaros eszű jogász seggdugasz, aki mindig jól érzi, hogy mikor mit kell mondania a tömegeknek.

Ezeket el kell zavarni mindenáron, sógor, koma, jóbarát menjél szavazni!

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.01.07. 09:33:00

@banurr: "Mindezt ugyebár a 2000-ben hatalmon lévő MSZP vagy MSZMP kormányon kellene számonkérni szerintem"

Itt dobtam egy hátast. A fidesz kormányt szidja a fidesz troll, mert azt hitte, hogy MSZP-s a kormány. Ismeret nulla, iq nulla, arc óriási. 1998-2002 egy Orbán ciklus volt okoska.

♔batyu♔ 2014.01.07. 09:43:46

Több probléma is van vele. Az első, hogy nem zsidó, mert akkor semmiféle probléma nem lenne vele.

BKV reszelő 2014.01.07. 09:48:17

@ekat: Folyamatban van. Remélem sikerül és marad orbánnak a fogatlan proli réteg, mónika sóval és gründolt javakkal.

ex-dr. vuk 2014.01.07. 09:56:35

@új nick hozzáadása: majd csak varjal, mert jonni fog a meteorologiahoz hasonloan az otlet, hogy betiltjak a magan csomagkuldoket, mert hatranyt okoznak az allami postanak.

ex-dr. vuk 2014.01.07. 10:01:28

@Soha többé kétharmadot, ezért kell menned szavazni: nyilvan van ilyen kategoria. ok azt akarjak elerni, hogy szegyen legyen NEM fideszesnek lenni (mert akkor nem vagy magyar). Erted? A lenyeg a megosztas. Ha az emberek utaljak egymast, akkor nyugodtan szet lehet rabolni mindent, az emberek egymassal fognak acsarkodni es nem torodnek az allami lopasokkal es hatalmi visszaelesekkel.

Mária 2014.01.07. 10:08:22

"Magyarországon az állam nem védi meg a polgárait, inkább csak kihasználja."

A posztoló miből gondolja, hogy az államnak "meg kell védenie" az állampolgárokat?

Tényleg ezt gondolja a posztoló, hogy ez az állam feladata, nem az, hogy normális törvényeket hozzon és működtesse a közigazgatást?

Netán már nála is hatott az agymosás?

vadi3 2014.01.07. 10:23:31

@Mária: Kevered a szezon a fazonnal! Az állam mint lokális erőszakszervezet köteles megvédeni polgárait, akik ezért teljesítik a lokális erőszakszervezet (állam) által előírt kötelezettségeiket (hadkötelezettség, adófizetés stb.) Az polgárok megvédésébe sok minden beletartozik kezdve a személyes biztonság (idegen állam általi agresszió), illetve az anyagi javak megvédéséig, ami csak normális törvények meghozásával lehetséges. Az állam a feladatát pedig csak normálisan működő közigazgatással tudja ellátni. Így a normális törvények meghozása és a működő közigazgatás éppen az állampolgárok megvédését jelenti. Ha nem is közvetlenül a testi épségükben, de legalább anyagi javaikban. Mindez feladatok elvégzése csak a polgárok kizsákmányolása során lehetséges (pl.:adózás), de mint az élet számos terén itt is csak az a kérdés, hogy milyen mértékben. A jelenlegi mérték igencsak megosztott az egyszerű állampolgár és a FIDESZ által preferáltak között, valamint igencsak eltúlzott is.

Mária 2014.01.07. 10:32:57

@vadi3:

Szerintem te kevered, bogaram.

Az erőszakszervezet az nem MAGA az állam, hanem az állam polgárainak adóforintjaiból fenntartott, és az állam polgárai által megválasztott képviselőkből álló törvényhozás által irányított fegyveres testületek, amelyek az állam fennmaradását és
biztonságát erőszakos eszközökkel is biztosíthatják. Ilyen a rendőrség, a hadsereg és a BV fegyveres testülete.

A "megvédés" meg a rezsiharc esetében ugye nem arról szól, hogy tankokkal meg atommal jön a gonoszmulti a határon, hogy irtsa a magyart, és a fegyveres testületeket kellene bevetni az állampolgárok megvédése érdekében.

Még ha a Fideszmesékből ezt is lehet kiolvasni :)

vadi3 2014.01.07. 11:00:26

@Mária: Nézz utána a tákolmányban, hogy a rendőrség a hadsereg és a BV fegyveres testülete feletti hatalmat ki gyakorolja. Most nem tudom pontosan, mert nekem is utána kéne néznem, de legutóbbi emlékem szerint az államfő, vagy az államfő által kinevezett ember, pl belügyminiszter, honvédelmi miniszter. Az állam egy személyben való megtestesülése az államfő, jelenleg Áder JÁnos, az hogy ő nem úgy uralkodik minit XIV Lajos az azért van, mert alktományos berendezkedésünk abszolutizmus, hanem demokrácia, ahol a legfelső hatalom a választott parlament. De ne folytassuk ezt a részét...
Amire Te gondolsz, hogy "megvédik" a polgárokat az nem más mint szemfényvesztés. Nagyon jól kommunikált, de a polgárok számára nagyon is hátrányos (nem anyagi értelemben vett) hatalommal való visszaélés. Sajnos a legfelsőbb hatalmi szerv (parlament) ezt is megteheti, mint ahogy bármikor adót emelhet vagy sorozást folytathat, mert mint legfelsőbb erőszakszerv jogában áll. Az hogy a megvédés szót idézőjelbe kell tenni az a napi politika hibája és műszava, ahogy libajnai, az elmúltnyolcév és a gyurcsótány is. Példának okáért megvédték a nyugdíjamat is, nem is lesz vele gondom 65 éves korom után, mert nem is fogok kapni.
Magyarországom az állam megvédi állampolgárait, de a FIDESZ is "megvédi" a választópolgárokat az olyan cselekedektől, ami az egyéni felelősségérzet és önálló gondolkodás felé vinnék az embert.

Mária 2014.01.07. 11:00:34

" tulajdonképpen a sport kötődésű „Magyar Csapat” szóösszetételt miért is ne einstandolhatná a kormánypárt"

Azért, mert a kifejezés nem áll szerzői jogi védelem alatt.

Ha nem lett a kifejezés levédetve, és nincs rajta copyright jog, akkor akár a kormány, akár bármelyik párt nyugodtan használhatja a saját választási, vagy egyéb kampányában.

Mária 2014.01.07. 11:05:11

@vadi3:

Nem tudok addig észérvekkel vitázni veled, amíg hisztérikusan, érzelmi túlfűtöttséggel és alultájékozottan fogalmazol.

vadi3 2014.01.07. 11:06:15

@Mária: Attól, hogy valami nem tilos, még nem jelenti azt, hogy szabad. Lehetne a Fijjug-ban annyi tisztesség, hogy keresnek maguknak saját jelszavakat, de még ehhez sem veszik a fáradságot, inkább lenyúlják onnan ahonnan tudják. A Hajrá Magyarország is jött valahonnan lásd a Forza Italia, de az egyszerű pógárt ezek a dolgok nem zavarják

Mária 2014.01.07. 11:08:03

@vadi3:

"Az állam egy személyben való megtestesülése az államfő"

Ez igazán vicces :D

De nem cikizlek tovább :)

vadi3 2014.01.07. 11:08:07

@Mária: Nem vagyok hisztérikus és érzelmileg sem túlfűtött, és a megvédés kifejezést is pontosan ismerem, a "megvédés" ebben a formájában is. De ha már itt tartunk, akkor írd meg, hogy fent eszmefuttatásokban hol voltam alultájékozott

Mária 2014.01.07. 11:09:26

@vadi3:

"Attól, hogy valami nem tilos, még nem jelenti azt, hogy szabad."

De bizony, jogállamban amit nem tilt a törvény, azt szabad.

2014.01.07. 11:09:34

@Mária: Tényleg, mi is az állam feladata? Van neki olyan egyáltalán? Mit keres még itt? Van még állam?

zorki 2014.01.07. 11:10:38

Bár reménytelennek látom a küzdelmet a rezsiharc propagandája ellen, de nem állom meg soha, hogy az ellenérveket hangsúlyozzam.
Az energiatakarékosság a gyermekeink jövőjének egyik fontos záloga, és igaz ez a víz- szennyvíz, hulladékgazdálkodásra.
Nem szabad az árakat csökkenteni.
Ha ennyi többlet bevétel van ezekben az iparágakban, akkor azt az energia felhasználását csökkentő programokra kell fordítani.
Sok-sok szakmai szempont van még, amit figyelembe kellene venni.
Pl. a lakossági gázfelhasználás -időjárási hatástól tisztítva- stabilan csökken, az elektromos energia használat kis mértékben, de folyamatosan növekszik.
A fűnyíróelv használata biztos nem célra vezető.

vadi3 2014.01.07. 11:16:10

@Mária: "De bizony, jogállamban amit nem tilt a törvény, azt szabad."
Ez a társadalmi morál teljes lépülését mutatja esetedben. Attól, hogy a törvény valamit nem tilt, még nem szabad. Pl. a törvény nem tiltja, hogy a bejárati ajtód előtti lábtörlőt illemhelynek használják, de mégsem jut eszébe az embereknek, hogy megtegyék, pedig állításod szerint szabad. Te lennél az első akinek ez a szabadság fájni, illetve szaglani kezd. Bizony nagyon sok olyan dolog van amit a törvény nem tilt, de mégsem szabad, mert a társadalmi morál, vagy egyszerűen az emberek jóízlése nem engedi. Pontosan ezek a dolgok határozzák meg a kultúrád alapjait és ez az amit a Fijjug szépen módszeresen leépítenek pl a "megvédéssel" a mutyizással, vagy egyszerűen az einstandolással

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.01.07. 11:17:01

@új nick hozzáadása: Levelet feladni drága, viszont a csomagszállításban olcsóbbak. Nem véletlen, hogy az utóbbi hónapokban egyre több cserélte le az UPS-t MPL-re. Mondjuk hiába futárcég, ugyanúgy érvényesek rájuk a postásviccek...

konrada 2014.01.07. 11:17:36

@Soha többé kétharmadot, ezért kell menned szavazni:
Persze, persze....

De kire??? Biztos, hogy a gyurcsányos, bajaferis, lendvaiildis, vadaiágis baloldali koala olyan, mint a vágyaid??

zorki 2014.01.07. 11:21:47

Mária:
Az Alaptörvény szerint az Alaptörvény és a jogszabályok érvényre juttatása érdekében kényszer alkalmazására az állam jogosult.
Hát ezért kell megvédenie engem az államnak, mert ha jó szóra valaki nem tartja magát a jogszabályokhoz, és az nekem kárt okoz, az államot hatalmazza fel cselekvésre. (Ráadásul, ha mint egyszerű állampolgár önkényesen érvényesíteném a jogaimat, akkor meg is bűntethetnek. önkényesen érvényesaíteném

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.01.07. 11:22:51

@vadi3: Próbáld ezt ki valamelyik jogász lábtörlőjével és máris megtudod, hogy van rá törvény.

déjá vu39 2014.01.07. 11:28:18

@doggfather: "engem még nem is zavarna, hogy a posta drága, de az, hogy gyakorlatilag csak a levelekkel nem foglalkozik az már idegesít

Engem zavar. Meg az is, hogy úgy néz ki, mint egy vegyeskereskedés. Igaz, vásárlót még nem láttam, lehet hogy csak dekorációnak tartják ott.

vadi3 2014.01.07. 11:31:35

@Online Távmunkás: Persze, köztisztasági és hasonló témákban. Polgári pert indíthatsz, de köztörvényes büntetőeljárás nem fog indulni. Egyébként azonnal a szabad véleménynyilvánításra fogok hivatkozni és megúszom maximum egy kis takarítással.
Igaz az is, hogy a Fijjug is megússzák a "megvédést", a mutyikat az einstandolást egy szép kis végkielégítéssel, de semmiképp sem büntetőeljárással

déjá vu39 2014.01.07. 11:40:55

@Mária: "A posztoló miből gondolja, hogy az államnak "meg kell védenie" az állampolgárokat?

Tényleg ezt gondolja a posztoló, hogy ez az állam feladata, nem az, hogy normális törvényeket hozzon és működtesse a közigazgatást?"

Mária, hasonlóan más hozzászólókhoz, én is úgy gondolom, hogy az államnak meg kell védenie a polgárait. Úgy, ahogy írod: Normális törvények, működő közigazgatás, korrekt szabályozás még a rezsiben is. És persze, hozzátartozik az erőszakszervezetek korrekt, polgárbarát működtetése is. Gondolom, sokan meglepődnek ha azt mondom: lehet egy rendőrség is polgárbarát.

Abban igazad van, hogy az állam (pontosabban az ennek nevében eljáró személyek és szervezetek) az állampolgárok megvédésén csak és kizárólag a rezsiharcot meg a devizahitelesek megmentését értik, illetve ezt kommunikálják. És a hát a hívő ember (és itt nem az Istenben hívőkre gondolok) nem disztingvál, egyszerűen csak hisz.

tobeor 2014.01.07. 11:54:47

"úgy gondoljuk, hogy a magyarok nem másodrendű állampolgárok Európában, ezért nem igazságos, hogy többet kell fizetnünk a közszolgáltatásokért, mint más európai polgároknak.”

Bazdmeg Bélám. Akkor miért 27% az ÁFA????

Miért csináltatok másodrendű állampolgárt a magyarokból???

új nick hozzáadása (törölt) 2014.01.07. 12:35:18

@Online Távmunkás: Dehogy!
Sima csomagnál megszűnt az utánvét, viszont kitalálták az "árufizetés" konstrukciót, ami súlyfüggő (mintha bármi köze lenne a visszautal pénz mennyiségéhez). Összevetettem egy 15 kilós csomag postázását utánvéttel:
GLS Expressz 1850 Ft
Posta: 2900 Ft

Nekem az MPL hagyott már el egy komplett WC-csészét félúton. Talán még bele is szartak a fehérvári logisztikai központban.

2014.01.07. 13:02:34

@Mária: "De nem cikizlek tovább :)"

Speciel neked erre nincs is túl sok alapod. :-) De én sem cikizlek tovább.

szamarhegy 2014.01.07. 13:43:42

A Kormány arra azért odafigyelt, hogy ne az állami 'közmű' bevételek csökkenjenek főleg, hanem olyan szektorok, amit egyébként is újraosztani kívántak maguk (Simicska, Nyerges, Orbán) között. Lehet rosszul emlékszem, de a benzin, gázolaj jövedéki adóhoz nem nyúltak hozzá, az autópálya matrica legkisebb egysége pedig 2010 óta a 10 napos dupla annyiba kerülő matrica, a korábbi 4 napos helyett... Továbbá az Állam továbbra is levonja a korábban Mnyp-re menő (korábban járulék) adót, de szolgáltatás már nincs mögötte, tehát szimpla adóemelés lett belőle.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.01.07. 13:58:06

@új nick hozzáadása: Én azt látom, hogy nagyjából szeptembertől kezdve egyre több cég áll át az MPL-re vagy felveszi választható a csomagküldők közé és olcsóbbak a díjak, ha MPL-en keresztül rendelsz. Viszont az olcsóság mellett rendszeresen eltévednek, késnek...

vadi3 2014.01.07. 14:12:19

@szamarhegy: Tökéletesen jól írtad. Korábban járulék volt, tehát az államnak járadékot kellett volna visszafizetnie, de adó lett ami után semmit sem kell visszafizetni. Ez még nagyobb lopás, mint a Manyup pénzek államosítása, mert az csak 10 év befizetését vitte, de ez az ezután elkövetkező kinek 20, kinek 40 év nyugdíj járulékát-adóját

új nick hozzáadása (törölt) 2014.01.07. 15:39:40

@Online Távmunkás: Igaz, de az internetes vásárláson kívül (mikor kedvezően érint a házhoz szállítás díja) magánemberként rosszabbul járok, ha én küldök csomagot.

Mondom: ha utánvéttel adsz fel, már üzleti tarifába esel.
Olyan apróságokat nem is említettem, hogy eszükbe sem jut felhívni kézbesítéskor, hanem lebasszák a legközelebbi postára, hogy menj érte, paraszt.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.01.07. 17:15:13

@új nick hozzáadása: Iszonyat drága a házhozszállítás, aztán csodálkoznak, hogy a magyarok megrendelik és inkább átveszik a boltban.
süti beállítások módosítása