EnergiaGorilla

Végzettségét tekintve közgazdász, szakmáját tekintve energetikus, hozzáállását tekintve aggódó állampolgár. Egy gorilla türelmével.

Friss topikok

  • Éhes ló: @Flyer68: meglehetős spéttel reagálsz, de a kérdésemre adott válaszod megnyugtat: minden kibaszott... (2015.01.29. 10:04) Büszkén, nonprofit módjára
  • lombozódó: polyvinyl 2014.05.31. 18:02:02 Sajna nem tudja, ő csak ott van egy jó fizetésért. Ez ma az orszá... (2014.06.22. 23:06) Üres zsebből, üres zsebbe, nemzeti tulajdonban, biztonságban
  • twentydigitcombination: Hali! "Mostanra már a magyar háziasszonyok is fújják, hogy az USA-ban palagáz-forradalom zajlik." ... (2014.06.17. 11:32) A világ nem elég
  • Netuddki.: Állami? Ami állami tulajdonban volt régen az szükségszerűen lerohadt. Más. Azért kíváncsi lennék ... (2014.04.04. 08:01) 28 nappal később
  • das boot: Frankó írás! (2014.03.19. 13:29) Trükközik-e az MVM?

2013.05.18. 16:02 energiagorilla

Nem vendégnek való vidék

Képzeljünk el egy olyan szituációt, mikor vendégségben összevitatkozunk a vendéglátókkal, és mikor kijelentjük, hogy akkor inkább távozunk, akkor ők így marasztalnak: „Jaj, ugyan már, hova szaladtok, még pofán sem vágtunk titeket?! Nesze, nesze… jaj, ne siessetek, maradjatok még, micsoda dolog! Nesze, nesze!” És közben mondjuk folyton vernek egy baseball ütővel. Önök maradnának?

Németh Lászlónénál lehet kb. ilyen egy vendégség. A szombati Magyar Nemzetben megjelent interjújában nehezményezi, hogy a viszonylag forró magyarországi energiapiaci helyzetben osztalék formájában kimenekítenék elégedetlenségükben a pénzüket az újabb rezsicsökkentéssel megkínált külföldi energiacégek (akik egyébként több ezer embert foglalkoztatnak, beruháztak százmilliárdos nagyságrendben, és évek óta ki vannak téve többek közt az MVM kénye-kedvének, amelyik ez idő alatt egyedül szedett össze majdnem annyi profitot, mint a tucatnyi áram és gázszolgáltató együtt.)

„Ha ők úgy gondolnák, hogy hosszú távon szeretnének ezen a piacon maradni, és támogatnák a kormány törekvéseit, akkor mondjuk két évet kihagyhatnának az osztalékfizetésben. Az adott szolgáltatónál azt tapasztaltam, hogy a könyvelésében bőven maradt még eredménytartalék, tehát a következő években még mindig lenne mihez nyúlniuk. Az természetesen már egy vezetői döntés kérdése, hogy a külföldi anyavállalatok hajlandók-e velünk ilyen mértékben együttműködni.”

Jaj, hát tényleg, hogy a fenébe is ne? Mire sem vágyik jobban egy multicég, mint korábbi profitját visszaadni! Sőt, már szervezik is, hogy hogyan lehetne hozni még pénzt, és odaadni Némethnének azt is blindre!

„Alapelvként rögzítettük, hogy nem cél a külföldi társaságok kivonulása. De ha a tulajdonosok olyan döntést hoznak, hogy ilyen formában nem kívánnak velünk együttműködni, akkor készek vagyunk velük tárgyalni.”

Nem cél a külföldiek kivonulása, de ha nem adják oda az összes pénzüket, és elmenekülnek, akkor lelkük rajta. Aljas banda. Sőt, törvényt fogunk hozni, hogy elbocsátások se lehetnek a szektorban! Továbbra is minden magyar energetikai foglalkoztatottnak be kell mennie a munkahelyére, még akkor is, ha a tulaj, az ügyvezető, a bérszámfejtő és a pénztáros már nincs is ott a cégben. Mi persze nem fogunk ugyan helyettük fizetni, sőt megvédjük majd a munkahelyeket, például nagyon szívesen konvertálunk minden mérnököt közmunkássá. Ha nem ő fejleszti az áramot, csak összeköti a drótokat, amiben megy, akkor nehogy már a minimálbérnél többet akarjon, ugye? (Ne tessék nevetni, ez egy az egyben a rogáni gondolatmenet)

– Számíthatunk még az állami jelenlét további erősítésére az energiaszektorban?
– Igen, minden lehetőséget szeretnénk kihasználni annak érdekében, hogy az energiapiacon mi rakhassuk össze azt a mozaikot, amivel a leghatékonyabb lehet a működés.”

Jaj, de szeszélyesnek tetszik lenni, drága Némethné! Most akkor cél a külföldiek kivonulása, vagy sem? Vagy maradjanak itt, de azért legyen állami tulajdonban? Csak végig kéne azért ezt gondolni még egyszer, elvégre nem élő felvétel volt, hanem újságban interjú. Senkinek sem tűnt fel ez az apró ellentmondás a pár sorral fentebb levő résszel? Nem kell azért túl paranoiásnak lenni, hogy egy energiacég vezetője tudjon olvasni a sorok között…

„Nemrégiben megnéztem az egyik energiaszolgáltató éves beszámolóját, amelyben azt láttam, hogy miközben veszteséget könyveltek el tavaly, az előző évekhez hasonlóan most is több milliárd forintos osztalékot vittek ki az országból.”

Zavarbaejtően életszerűtlen, hogy a plebejus kormány egyik minisztere megnézi egy energiaszolgáltató éves beszámolóját, és csak onnan értesül az osztalékról. Ennél azért illik jobban informáltnak lenni ilyen pozícióban. Kivéve ha az embert bábuként pattintották a székbe, mint egy lego figurát. Konkrétan arról tetszik ugyebár beszélni, amivel április 19-én tele volt az újság, hogy a Mátrai Erőmű közgyűlésén a korábbi (végül a rossz környezet miatt elmaradt) beruházásokra felhalmozott pénzeknek inkább osztalékként való kifizetéséről döntött az RWE? Azt ugye el tetszik hallgatni, hogy a Mátrai Erőműben egyébként negyedrészben az állam is tulajdonos? Min tetszik meglepődni? Hogy a folyton lebegtetett államosítási, rezsicsökkentési, és különadós hírek és jóslatok ellenére nem kívánja itt parkoltatni a pénzét egy olyan cég, amelyik bárhol máshol a világban viszonylag kedvezőbb megtérüléssel tudja azt befektetni? Mennyire lenne meglepődve kedves Némethné, ha amikor felvesz pénzt az ATM-ből, akkor egy robotkar megragadná a kezét, hogy „ácsi, beszéljük meg, nem lehet csak úgy kivenni ezt a pénzt”? Ilyen összevissza nyilatkozatok után ki ne féltené a pénzét?

Az ám még a komoly nagy probléma, hogy talán nincs tisztában az energiapiac vertikumával a miniszter asszony. Az ominózus aggályos osztalékfizetés egy erőműnél volt. Akiket ezért büntetni akar, azok meg szolgáltatók. Az rendben, hogy vannak tulajdonosi átfedések, de nyilván ki lenne borulva a miniszter asszony, ha a hentes neki sokkal drágábban mérné a húst, azért mert szép nagy autója van. A termelők és szolgáltatók között meg ott van még egy MVM is, többek közt. Akkor most bal felől is nekem fütyöl, meg jobb felől is? Legyen mértéktartó a termelő és a lakosságot ellátó egyetemes szolgáltató is, de az MVM az továbbra se legyen köteles magyarországi termelőktől venni áramot, viszont karmoljon be jelentős hasznot az olcsón importált áram magas továbbszámlázásával?

Álszent viselkedés ez. Egyre cudarabb feltételeket teremtenek, és aki feláll az asztaltól, azt mindennek elmondják.

Fordítanál energiát a megértésre? Kövesd a Gorillát a Facebookon!

315 komment

Címkék: energiapolitika némethné rezsicsökkentés MVM


A bejegyzés trackback címe:

https://energiagorilla.blog.hu/api/trackback/id/tr715306099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nandras01 2013.05.19. 17:41:37

és ez a nőszemély egy mammutminisztérium első embere...

M_R 2013.05.19. 17:41:53

Németh Lászlóné a rezsin megspórolt pénzen végre megveheti magának az érettségit...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.19. 17:56:27

@nandras01: szegény alatta dolgozó tényleg szakemberek.

nandras01 2013.05.19. 18:04:26

@doggfather: a leginkább ijesztő nem is az, hogy a magasműveltségű miniszterasszony baromságokat beszél, hanem, hogy erre a képtelenségre bő nyállal vevő átlagjózsi, aki hevesen bólogatva helyesel, hogy "fizessen a rohattmulti, neki a bőre alatt is pénz van"
aztán, amikor az egekbe emelkedik a számla, a szolgáltatás minősége meg a béka segge alá csúszik, akkor bután néz ki a fejéből, és nem érti a világot és rázza az öklét a mocskoszsidóliberális multira...

Sexual Harassment Panda 2013.05.19. 18:21:38

@nandras01: ööö...izé...
a számla eddig is az egekben volt, a minőség meg a béka segge alatt.
Ha nemked nem tetszik, hogy kevesebbet kell fizetned, beszélj a szolgáltatóddal, hogy neked ez nem tetszik, és te igenis többet szeretnél befizetni!
Biztos vagyok benne hogy megoldható!

nandras01 2013.05.19. 18:25:36

@Sexual Harassment Panda: azt hiszem, éppen rád- és a hasonlóan gondolkodókra - vonatkozik eme megjegyzésem:
"...bután néz ki a fejéből, és nem érti a világot és rázza az öklét a mocskoszsidóliberális multira..."

pánpéter 2013.05.19. 18:34:05

szép is az, amikor a magyar blogger aggódik a nemzetközi multicég profitjáért. :))

van egy teljesen jó tanácsom a bloggernek: ha te kevesled a számlát, vedd fel a kontaktot a szolgáltatóddal, kérd el a számlaszámot, és küldj nekik pénzt. amennyit csak tudsz.
kezdj el magad mellé toborozni követőket, akik majd szintén küldenek pénzt a cégnek. add el a házad/lakásod/autódat, és annak az árát is küld el a szolgáltatónak.

és akkor te nyugott lelkiismerettel dőlhetsz hátra, hogy rajtad nem múlt a szegény nemzetközi multi sorsa, és te nem vettél részt az ő kizsákmányolásukban.

ez ennyire egyszerű. :)

JohnHenry 2013.05.19. 18:39:14

látom, sokan még mindig nem értitek, hogy nem a villanyszámlával van gond, hanem a fizetésekkel....

tableno 2013.05.19. 18:57:07

@pánpéter: De még mennyire egyszerű! Tapsoljatok csak az újabb és újabb rezsicsökkentéseknek, amíg azon veszitek észre magatokat, hogy csak napi két órán át van áram! Igaz, azért 30%-kal kevesebbet fogtok fiszetni, mint a mostani "szar" szolgáltatásért... :))

Makkasz 2013.05.19. 18:58:14

Van egy "TERV".
Ahogy fél éve írom, a baltás gyilkosért olcsó gázt vár a balfasz orbán.
Azt is fél éve írom, hogy nem fog sikerülni (pedig megígérték:)))), vagy ha igen, csak rövid ideig, mert nincs semmi a kormány kezében, sem gáz eladó, sem EU nem fogja tűrni.
A "TERV" megvalósulása késlekedik, de Némethné olyan ostoba, elszóta magát, az eredménytartalék terhére akar rezsit csökkenteni (tehá az hiheti, később alacsonyabb áron adott gáz esetén is lesz profitja a cégeknek). Csúnya elszólás ez.

Megy a szabadrablás tovább.

pánpéter 2013.05.19. 19:05:57

@tableno:
"csak napi két órán át van áram"
hát ha Török Zsolt sírós szemmel kiáll, és ezt elmondja neponta 40-szer, akkor biztos úgy van. :)) hidd csak ezt, ha neked így könnyebb. :)

Makkasz 2013.05.19. 19:06:14

@pánpéter: Szerencsétlen, a mesterségesen alacsony árak kísérlete megbukott, 1989-ben.

Amikor mástól kell elvenni, rekvirálni, nagy a pofa. Jók voltak ezek a cégek mikor jöttek. Most nyugati befektetőktől, nyugdíjasoktól loptok!!!
A mahántulajdon szentsége, a vállalkozás szabadsága semmi.

Szégyenteljes okádék.

Arra sem gondolsz te agyhalott (ha már imádsz lopni), ha túl sokat loptok, elmegy mindenki akinek pénze és tudása révén 1989 után jobban lehetett élni. Marad az ostoba, élősködő politikuselit az oligarchákkal. Majd termel exporta a közgép, hogy legyen nektek sok jó.

A meterséges árak soha nem tarthatóak sokáig, ha már a lopás nem fáj. Negatív hatásuk rossz döntések miatt (túl nagy alapterületű ház építése, rossz szigetelés, fűtési rendszer) sokáig érvényesül.

Azt tudom, ahol politikusok nem lopják gennyesre magukat, ott 6-700.000 Ft-ot keres egy postás, 7% az áfa, 160 Ft a benzin. A gáz meg annyi éppen, amennyibe kerül. Jelenleg éppen ötöde az ára az azonos energiatartalmú benzinének. De nem mert a kormány támogatja, hanem mert piacgazdaság van.

Makkasz 2013.05.19. 19:20:04

@pánpéter: A negatív hatások egy része azonnal fog érkezni. EU kihúzza az infúziót ami segít fenntartani a látszatot.

Tavaly a valaha érkezett legnagyobb mennyiségű EU pénz és a két év alatt elherdált 3000 mrd ellopott nyugdíj elköltése, az államadósság rekordszintre emelése csak -1,7% GDP felcsökkenéshez volt elég. EU be fog tagadni, szembesülni fogtok a sok szarral ami folyik a mézemázas hazugsághordó dongái közt vastagon.

Szerinted, az hogy konkrétan pénzt akar ellopni a kormány befektetőktől "hogy a polgároknak jó legyen", külföldi hétköznapi embeektől, szerinted mit jelent? Belefér a kis kommunista agyadba?

El tudod képzelni, hogy extraprofit meg kihordott milliárdok önellentmondás, ráadásul a tények az ellenkezőjét mutatják?

El tudod képzleni, hogy a 0 beruházás, a menekülő tőke, a kivándorlás enek az eszement politikának a következménye?

El tudod képzelni hogy a politikai elitet saját jövőjén és oligarchái tömésén kívül az égvilágon semmi sem érdekli?

El tudod képzelni, hogy ezek a fenyegetések az orbán kormány mafiamódszerei, hogy kivonulásra kényszerítsék a tőkét, saját maguk dönthessenek mindenről?

El tudod képzelni, hogy ez ma a világon csak nagyon kevés helyen elfogadott (Kínában sem!)?

Ébredj fel, nem szivar az amit szavsz, csak kövér fasza.

Szociknak vége 2013.05.19. 19:21:04

Jaj, jaj, olcsó lesz a rezsi! Miből fognak így jattolni a ballib hazaárulóknak ha netán hatalomra kerülnek?

pánpéter 2013.05.19. 19:21:17

@Makkasz:
abból hogy átmentél sértegetősbe, egyből látszik, hogy az érveid képtelenek védeni az állaspontodat, ezért még sértegetned is kell, hogy az amúgy hiteltelen mondandód hitelesnek tűnjön...

nyugati nyugdíjasoktól loptok. itt röhögtem fel először. :))
gondolom Párizs városa az is a nyugdíjsaoktról lopott, amikor kipaterolta a GDF Suezt, mint szolgáltatót. :))
amikor jöttek ezek a cégek, és 94-98-ban ment a vadprivatizálás, és fillérekért jutottak állami vállalatokhoz, akkor is éppen a nyugati nyugdíjasoktól loptunk ugye? :))
meg gondolom akkor is, amikor Kapolyi cége rommá kereste magát a semmivel, akkor is éppen a nyugati nyugdíjasoktól loptunk. :)
gondolom a magántulajdon szentsége akkor is fontos volt, amikor az állami tulajdon lett bagóért eladva, ugye?
meg amikor el lett adva a reptér, meg a Dunamenti Erőmű, meg minden, ami mozdítható volt. akkor is éppen a nyugdíjasoktól loptunk ugye?

szép dolog, hogy aggódsz, de fent is írtam a megoldást: add el mindened, és add nekik oda. keress követőket, akik szintén így tesznek. ez ennyire egyszerű. :)

Gondolom amikor évente 2-3-szor volt energia áremelés hazánkban, akkor éppen 6-700.000 Ft-ot kerestek a postások, így volt ugye?
ezzel a hozzászólással csak kiröhögteted magad, bár ha ez volt a cél, sikerült...

ob.szerver 2013.05.19. 19:22:28

@Makkasz:

"ott 6-700.000 Ft-ot keres egy postás"

Amihez tedd hozzá, hogy a USPS mennyivel olcsóbb mint a Magyar Posta.

pánpéter 2013.05.19. 19:25:23

@Makkasz:
ez kampánydumának jó, de aztán ennyi is volt. én azt értem, hogy most aggódsz, hogy lesz ebből bajnai/mesterházy győzelem 2014-ben, de azt neked látnod kell, hogy ezt rajtad kívül túl sokan nem kajálják már meg ebben az országban.

hackbard.celine 2013.05.19. 19:25:28

@pánpéter: legyen 3,60 Ft a kenyér és dögöljenek meg a pékek, nagyjából ennyit sem értesz.
Ostoba vagy, a kormány két dolgot tehetne a rezsi tartós csökkentésének érdekében:
1.) a lakossági energiafelhasználás hatékonyságának növelése (szigetelés, szolár fűtésrásegítés)
2.) a legalacsonyabb keresetűek és a nagycsaládosok szociális támogatása
Minden más csak torzítja a rendszert és a gazdaság versenyképességét csökkenti, mert a versenyszektorra átterhelt (keresztfinanszírozás) rezsi a nagy energiaigényű ágazatokat, mint pl. húsipar löki egyre mélyebbre a régiós versenytársakkal szemben.
Lászlóné OKJ-s végzettséggel csak egy szócső, önálló gondolata nincs. Az első meghallgatásán azzal kezdte, hogy "tisztelt BÍRÓSÁG".

ob.szerver 2013.05.19. 19:31:49

@hackbard.celine:

"Az első meghallgatásán azzal kezdte, hogy "tisztelt BÍRÓSÁG"."

Igen az ellenzék ironizált is ezen.

Reméljük, a fenti megszólítást lesz alkalma a megfelelő plénum előtt is elmondani. A következő mondatai pedig ezek lesznek: Én nem tudtam semmiről. Nyerges Attila parancsára tettem.

safranek 2013.05.19. 19:48:11

Elmennek a multik. Állami kézbe kerül. Aztán megkapja valami fidesznyik káder. Ebből finanszírozzák majd a választásokat. Újra privatizálják.

2013.05.19. 19:49:56

@pánpéter:

Nekem is van egy teljesen jó tanácsom.
Megbeszéled Némethnével, hogy a villamos áram ára ne 30%-kal, hanem 110%-kal csökkenjen, majd elkezded importálni az áramot és Magyarország meggazdagszik a semmiből.

pánpéter 2013.05.19. 19:55:22

@MikeBoy:

nem ne, az enyém sokkal jobb ötlet. :)
ha gondolod, tudok is vevőt a házadra/lakásodra. kicsit (=sokkal) kevesebbet kapsz érte, mint a piaci ára (lemásoljuk a honi privatizációt, ha már annyira tetszik neked is a módszer), de hát el akarod adni, ugye, mert kell a pénz a multinak. ha meg gyorsan akarod eladni, kicsit (=sokat) engednek kell az árból.
de mi az a kicsi veszteség ahhoz képest, hogy pénzt adhatsz a multinak. az érzés, és a tudat, az megfizethetetlen. :))

2013.05.19. 19:57:23

@pánpéter:

Ez azért meglehetősen ostoba riposzt lett.
De legalább nevettél egy jót magadon.

indapass90210 2013.05.19. 19:57:59

Mindenki, aki az egységesen olcsó rezsi ellen emel szót mindenféle érvekkel, az vegye tudomásul:

A gondolkodás ősi zsidó furfang!

pánpéter 2013.05.19. 19:58:13

@MikeBoy: pont mint a tiéd. de azon még nevetni sem lehetett...

Makkasz 2013.05.19. 19:59:22

@pánpéter: Ti nem a multiktól, hanem a cégek tulajkdonosaitól loptok.

GDF Suez:
- 51% intézményi _(nyugdíjas, befektetési alap),
- 2,6% alaklmazott,

EON:
- 75% intézményi (befektetési alap, nyugdíjas)

USPS feleannyiért visz Mora levelet mint magyar posta Moról USA-ba. Belföldi 2 napos levél 100Ft, monjuk Miami-Seattle. Mennyi egy kőszeg-hódmezővásárhely?

Csomagjaimat ingyen kapom, végig követhetem, pedig legalacsonyabb árú helyről veszem.

Miért? Mert van versenytárs, aki kínál munkát és alacsonyan tartja az árat.

Az "állami" megöli az innovációt, motivációt, minőséget, versenyt.

Makkasz 2013.05.19. 20:03:53

@pánpéter: Mi az a "vadprivatizálás"?
A legcsúnyább, minden hozzáadott érték nélküli mutyik (tőke, pénzbefolyás államkasszába, beruházás, munkahely) ponr magyar tulajdonosok körében történtek.

A világod végtelenül egyszerű, és olvasni sem tudsz. Nem állítottam hogy az áremelések jók, tehát ezt fölösleges cáfolnod. Azt állítottam, a mestersgées árak nem jók. Ebből látszik hogy olvasni nem tudsz.

A világod azért egyszerű, mert a fidesz hülyeségének kritizálását azzal próbálod megválaszolni, mások milyen hibákat követtek el. Lehet igazad is van. De mert azok balfékek voltak, fejogosít mégnagyobb hülyeségek elkövetésére?

ember100 2013.05.19. 20:04:12

@MetroGoldwinMayer:
Helló !
Mondd Te nagyon egyszerű lélek , azt azért érted hogy a rezsicsökkentés , milyen béna egy szó csak a zemberekre vonatkozik , a vállalkozásokra , cégekre nem , ami azt jelentei hogy a pék ismerősöm drágábban fogja adnia kenyeret mert a cégének nemhogy csökkent a rezsije , hanem emelkedett.

KnockKnock 2013.05.19. 20:04:32

@pánpéter: @MetroGoldwinMayer:

Próbáljatok meg gondolkozni, mielőtt a Párt álal kiadott vezérelvek mentén bérkommenteltek.

Ostobán csináljátok, kilóg a lóláb, jobb lenne, ha politikai trollkodás helyett elmennétek inkább közmunkásnak, - mert az is természetes számotokra, hogy 47e Ft-ból, mint azt biztos ti is tudjátok, meg lehet élni - ha annyira egyet tudtok érteni minden egyes fideszes rablóakcióval.

2013.05.19. 20:06:06

@pánpéter:

Én nem szántam annak.
Ami itt történik egyáltalán nem vicces.
De nem hinném, hogy van agyad ahhoz, hogy megértsd, mert tisztán nyomod (értsd átvetted) a politikai rizsát a multikról, ami teljes tudatlanságot mutat.

Hogy lásd azért a lényeget kicsit, éppen most vettünk meg ezektől a multiktól egy nagyságrendileg túlértékelt, pénzt nem hozó, a gyorsan változó gázpiacon egy a későbbiekben lehet gyakorlatilag felesleges gáztározót annyiért, amennyi nagyjából a teljes villamoscégmultik nyeresége volt azóta, amióta idejöttek a kilencvenes években.

Ezt tedd meg, hogy emésztgesd,
és aztán kezdj el nevetni!

pánpéter 2013.05.19. 20:06:34

@KnockKnock:
abban legyél egészen biztos, hogy több adót fizetek mint te... amikor meg 36% volt az szja, akkor meg nagyságrendileg fizettem több adót mint te. csak hogy szeretett pártod tudjon mit odaadni kapolyi cégeinek...

Makkasz 2013.05.19. 20:08:03

@pánpéter: Látod milyen ostoba vagy, én nem szurkolok se Mesterházynak, se Bajnainak. Nem kampányolok senki mellett.

Csak a végtelen hülyeség, az ország romba döntése ellen, a politikai elit lopása ellen szólalok fel, ahogy ezt megtettemgyurcsány idején is és ahogy megtettem bajnai és fodor blogain is.

Ébredj fel, szar amit csinál a fidesz. 89 óta a legrosszabb kormány. Maffiózók, bűnözők.

Ha nincs mit privatizálni (vadul), lopnak maguknak 3000 mrd nyugdíjpénzt, trafikot, földet. Ébredj fel! Majmot csinálnak belőled!

Fejesrob 2013.05.19. 20:08:45

Mi a gond? Nagyon jól csinálják, én pld. ezért is szavaztam rájuk.

Itt a ballibsinek az a gondja, hogy kivonul a külföldi.

Egész Európában tendencia, hogy lökdösik, utálják ki a külföldieket, a németek pld. a francia Suezt rúgták ki valamelyik nagyvárosukból, mások eleve be sem engednek, pld. osztrákok.

pánpéter 2013.05.19. 20:09:16

@MikeBoy: és megvettük vele azt a jogot, hogy a hazai gázárról nem az eon, hanem a magyar kormány tárgyalhat...
nem megvenni volt bűn kisgyerek, hanem eladni, de nyilván te ezt nem érted meg.
mint ahogy bűn volt eladni a MOl pakettet, meg a repteret, meg az erőműveket, meg egy sor dolgot, amit a gazdáid gondolkodás nélkül, áron alul játszottak át nemzetközi cégeknek... csak hogy szotyit kapjanak a szebükbe...

pánpéter 2013.05.19. 20:10:27

@Fejesrob:
", a németek pld. a francia Suezt rúgták ki"

Párizs városa is kirúgta a Suezt. Vajon miért?

2013.05.19. 20:13:17

@pánpéter:

Na most tisztázzunk valamit!

"abból hogy átmentél sértegetősbe, egyből látszik, hogy az érveid képtelenek védeni az állaspontodat, ezért még sértegetned is kell, hogy az amúgy hiteltelen mondandód hitelesnek tűnjön..."

Ugye, ha ezt te írtad, akkor ugye ez rád is igaz?

KnockKnock 2013.05.19. 20:14:34

@pánpéter:

1., Alapvetőt vétettél:
veled és elvtársaiddal ellentétben nem vagyok kommunista, tehát sem MSZP, sem FIDESZ szavazó nem vagyok.

2/a., Az adófizetésed nagysága nem értem, hogyan kapcsolódik a témához. Hacsak úgy nem, hogy ha elfogytak az érveid, akkor igyekszel személyeskedni.
2/b. Halvány segédfogalmad nem lehet arról, én mennyi adót fizetek, bár, sem a témához nem kapcsolódik, sem rád nem tartozik.
De az is lehet, hogy Kubatov elvtársad már ezt az adatot is gyűjti?

_most_ 2013.05.19. 20:14:34

@pánpéter: te végtelenül ostoba lehetsz, ha tényleg elhiszed, hogy a nemzetközi multicégek fogják leginkább megszívni az ésszerűtlen rezsicsökkentést.

2013.05.19. 20:18:47

@KnockKnock:

2. Egyszerű érvelési hiba.
Általában ezt használják az u.n. trollok

hu.wikipedia.org/wiki/Ignoratio_elenchi

Fejesrob 2013.05.19. 20:19:35

@pánpéter: A csúcs az volt, amikor a rendszerváltáskori mutyik idején valami pár millióért eladták a cseheknek a több mint 100 éves Globus védjegyet.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a csehek saját maguk készítik a belevalót, az pedig annyira gagyi, hogy pld. Mo.-n eladhatatlan.

(Szegedi májkrém 96 Ft, magyarnak álcázott cseh 66 Ft).

Fejesrob 2013.05.19. 20:20:33

@_most_: Akkor pedig mi a problémád?

Te nem fogod, hiszen kevesebbet fizetsz.

_most_ 2013.05.19. 20:23:18

@Fejesrob: aha, így szokott működni, csak úgy csökkenek az árak, mesélj még.

KnockKnock 2013.05.19. 20:23:44

@MikeBoy:
Igen, az látszik, hogy ki vannak okosítva, egy kaptafára megy az idiotizmus. Az alapvető érvelési hibákat fegyverként és tudatosan használják. Olyan csip-csup ügyekkel, mint premissza és konklúzió, a NER kompatibilis trollhadsereg nem foglalkozik.

Fejesrob 2013.05.19. 20:25:01

@_most_: Nem értelek haver.

CSÖKKENNEK az árak.

Az teljesen mindegy, hogy Gyurcsányék alatt ez nem működött, ma nem Gyurcsány, vagy Bajnai kormány van.

Fejesrob 2013.05.19. 20:25:45

@KnockKnock: Mi lenne, ha "pszichológiai elemzés" helyett érvelnél okoska?

_most_ 2013.05.19. 20:29:21

@Fejesrob: Persze átmenetileg csökkent a rezsi ára, de ennek nyilván komoly következményei lesznek, de majd meglátod te is. Amúgy a rezsin kívül még minek csökkent az ára?

2013.05.19. 20:29:33

@_most_: @KnockKnock:

Hát ezt ORBitálisan megszívtátok! :)))))

Fejesrob 2013.05.19. 20:31:15

@_most_: Na ja. 2 hetes áramszünetetek. Ne higgy el minden szart, amit az Index gazdasági szakértői leírnak.

Fél éve még mindegyik megesküdött arra, hogy ha Orbánék nem veszik fel az IMF hitelt itt a csőd.

_most_ 2013.05.19. 20:35:18

@Fejesrob: nyilván Orbán Viktornak kéne hinnem, mint ahogy te teszed, de gondolom téged ezért jól megfizetnek. Csak azt nem értem, ha nyilvánvalóan hülyeségeket ír az index, akkor miért olvasod?

Szociknak vége 2013.05.19. 20:38:55

@_most_: Azért akkor is volt jövendölés, amikor bankadó, telekomadó lett. Meg 2s áp.

Vagy amikor Matolcsy lett a jegybankelnök. De az IMF volt a legnagyobb hoax.

Semmi nem vált valóra a károgásból. Az is lehet hogy mostis így lesz.

miketbeszéltek 2013.05.19. 20:39:32

@MetroGoldwinMayer: "Miből fognak így jattolni a ballib hazaárulóknak ha netán hatalomra kerülnek?"
Ti vagytok a hazaárulók, akik szavazatok szerzése miatt leromboljátok az ország jövőjét!

Fejesrob 2013.05.19. 20:41:08

@_most_: Én nem hiszek Orbán Viktornak, én a megvalósult rezsicsökkentésnek hiszek.

Gondolom, fogod a különbséget.

Nem fizetnek meg, miért kellene tenniük? Téged megfizetnek?

Mivel nem vagyok annyira sötét mint te, én megengedhetem annak luxusát, hogy azt is elolvassam, amiről olvasás után azt gondolom, hogy marhaság.

Természetesen te továbbra se tedd.

Szociknak vége 2013.05.19. 20:42:32

@miketbeszéltek: Megint hülye vagy. A szocik úgy vettek szavazatokat a 13. nyugdíjjal, közszféra béremeléssel hogy megnövelték az adósságot.

Úgy hogy most ne tessék fennakadni azon hogy szigorú fiskális politika mellett szavazatokat vesznek.

_most_ 2013.05.19. 20:44:50

@Fejesrob: ja, a megvalósult rezsicsökkentés, amit kötelező ráírni a számlára, hogy mindenki észrevegye. Láthatóan semmivel nem értesz egyet, amit az indexen írnak, ráadásul közismert náci is vagy, tehát tényleg nem értem, akkor mégis miért olvasod az indexet?

miketbeszéltek 2013.05.19. 20:45:03

"A szocik úgy vettek szavazatokat a 13. nyugdíjjal, közszféra béremeléssel hogy megnövelték az adósságot." A FIDESz meg 14. havi nyugdíjat ígért, a reformpróbálkozásokat meg szociális népszavazással meszelte el.

pánpéter 2013.05.19. 20:50:56

@Makkasz:
"A legcsúnyább, minden hozzáadott érték nélküli mutyik (tőke, pénzbefolyás államkasszába, beruházás, munkahely) ponr magyar tulajdonosok körében történtek."

a reptér is magyaroknak lett eladva? a pécsi, fővárosi vízmű? az energiaszektor? a MOL pakett? soroljam még?

miketbeszéltek 2013.05.19. 20:51:15

@miketbeszéltek: A szigorú fiskális politika meg annyit jelent, hogy elképesztő ötleteléssel, a következmények felmérése nélkül foldozgatják a költségvetési lyukakat, egyetlen szempont, hogy a hatások közvetetten érjék az embereket, így másokat lehet hibáztatni.

Fejesrob 2013.05.19. 20:54:15

@_most_:

Látom, előszedted a végső érved kis hülyém, nácizol. A gond az, hogy te ettől ugyanaz a buta pöcs maradsz, attól, hogy én náci vagyok, te még nem leszel okosabb.

Ezért is vagy képtelen megérteni, miért olvas el valaki olyasmit, amivel nem ért egyet, ráadásul az Index rengeteg rovat összessége.

Szociknak vége 2013.05.19. 20:54:19

@miketbeszéltek: Nem baj a tettek a fontosak. És az ellenzéké a felelősség....:) Ütős érvek!

Fejesrob 2013.05.19. 20:56:52

@miketbeszéltek: A szigorú fiskális politika azt jelentette, hogy nem kellett felvenni IMF hitelt.

Mielőtt jönnél azzal, hogy de Bajnai olcsóbban vette fel, közlöm, hogy baromság, ugyanis egyrészt nem vette fel olcsóbban. másrészt kurvára nem volt abban a helyzetben, hogy választhasson.

Szociknak vége 2013.05.19. 20:57:11

@miketbeszéltek: Látod a szoclibeknek ez sem ment, pedig milyen egyszerü. 5letelni kell(ett) volna.

seagull 2013.05.19. 20:59:52

@_most_: nem értem, miért erőlködtök ilyen Fejesrob, pánpéter és hasonlók meggyőzésén. Láthatóan gondolkodásra teljesen képtelenek, minden nap bebizonyítják, hogy a szart is megeszik, ha a Fidesztől jön. Legyen benne mocskos komcsi/libsi/multi és már nyerő is az egész. Többre nincs igény. Egyszerű, világos világkép, a gondolkodás meg fárasztó. Szerintem kár pazarolni rájuk a karaktereket.

hackbard.celine 2013.05.19. 21:00:38

@MetroGoldwinMayer: pártod és kormányod 2 (azaz kettő) év alatt történelmi csúcsra tolta fel az államadósságot MNYP lenyúlás után, minden negyedévben rekordot dönt.
A legutóbbi negyedéves adat szerint a nettó adósság 51%-ról 61%-ra nőtt. A bruttó pedig 82,4%.
Az nem úgy volt, hogy a fülkeforradalom első célja az adósságcsökkentés?
Hát a narancsbolsevizmus erre sem volt képes.
Szakmányba adják ki a devizás kötvényeket.
Legalább az objektív valóság ellen ne állíts hülyeségeket!
Persze a Párt szerint hullámzik és ez rendben van, de Orbán Londonban 73%-ot hazudott. Vagy füllentett. Vagy.

miketbeszéltek 2013.05.19. 21:01:45

@MetroGoldwinMayer: Ne álljatok itt meg, hozzatok olyan törvényt, hogy holnaptól mindenki boltos 20%kal köteles olcsóbban adni a portékáját! És az árcédulák bizonyítékok lennének arra, hogy Magyarország jobban teljesít.

_most_ 2013.05.19. 21:01:47

@Fejesrob: aha, átlag napi 25 kommentet írsz az általad olyannyira gyűlölt indexre, és el is higgyem ezért nem fizetnek.

Fejesrob 2013.05.19. 21:03:04

@MetroGoldwinMayer: Arról van itt szó, hogy Orbán talált egy tartalékot. Persze marha nagy az érdekérvényesítő ereje, de mégis olyan tartalék, amit a ballibsik az évek alatt szerencsére elég jól meghizlaltak, lehet fejni, mert van benne.

A ballibsik pontosan tudják, hogy innentől bukták a választásokat, ezért ez az elkeseredés.

Szociknak vége 2013.05.19. 21:04:54

@hackbard.celine: Ma pl. 78,38%. www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/hirek/adossagnyomas-mero

De ha 90% lenne, akkor is jobbak lennének mint Megyó vagy Gyurcsány 3 év után.

Fejesrob 2013.05.19. 21:05:14

@_most_: Attól, hogy az ember ide ír, még nem biztos, hogy mindent elolvas.

Tényleg, csak miattad. Ha te ennyire hülye vagy, akkor miért érvelsz a ballibsik mellett? Összeadtad azt, hogy NEKED hány hsz.-ed volt naponta?

Néha b+, sajnállak téged:)

_most_ 2013.05.19. 21:06:48

@Fejesrob: nyilván nem kell felvenni imf hitelt, ha el is lehet lopni 3000 milliárd forintot az emberektől, és a fidesz bebizonyította, hogy a lopáshoz ért a legjobban.

Fejesrob 2013.05.19. 21:10:56

@_most_: Inkább te bizonyítottad be milyen hülye vagy.

Minden második hsz. az Index összes blogjában a tied, de te vádolsz meg másokat, hogy őket fizetik, mert beírtak 2 db. hsz-t.

Legalább annyi eszed lenne, hogy kussolsz, vagy mondasz mást, pld. nácizol.

Bár a helyedben inkább ülnék pár percet és érvelnék. Ha nem tudok, hagynám a faszba, lesz másik téma.
Ha megfigyeled, én sem mindegyik bloghoz szólok hozzá.

B+, itt nácizol, én meg tanítalak:)

_most_ 2013.05.19. 21:11:11

@Fejesrob: tényleg nem értem milyen indokod van rá, hogy hülyét csinálj magadból nap nap után itt a kommentjeiddel, de azért szórakoztató látni az elszánt vergődésed, hogy a tényekkel mint sem törődve rendületlenül nyalod a fidesz seggét.

Fejesrob 2013.05.19. 21:11:55

@_most_: Ha felveszel IMF hitelt, még többet tudsz lopni, lsd. Bajnai.

Nem gondolkodtál el miért rúgták seggbe a csókát?

miketbeszéltek 2013.05.19. 21:13:34

@Fejesrob: Múltkor is kb. itt akadtunk el. Anno az volt Matolcsy álma, hogy eleresztjük a hiányt, amit maj a beinduló GDP növekedéssel növünk ki. Brüsszel ezt nem engedte (szerencsére, mert nem jött volna be.) Aztán valószínűleg a repülőn hazafelé kitalálták a kudarc elkenésére a szabadságharcos retorikát. Ennek a hiánycélnek a tartása meg nem egyenlő gazdaságpolitikával. Ahogy írtam, hatástanulmányok nélkül, ötleteléssel, számolatlanul be nem teljesült, ezért átírt költségvetéssel foltozgatják a költségvetést, ezzel mérhetetlen károkat okoznak minden szempontból. De az emberi szűklátókörűség miatt a földbecsapódást is el tudják adni tökéletes leszállásként...

Fejesrob 2013.05.19. 21:15:10

@_most_: Na látod ezért kellene el is olvasnod ezeket a hsz-eket.

Nem csak tanulsz, okosodsz, mert rettentően buta csákó vagy, de azt is látnád, hogy van pár téma, ahol jobban lehúzom Orbánékat, mint a ballibsik.

Amúgy én jobbra szavazok, de nem feltétlenül Orbánékra. Ballibsikre talán 30 év múlva.

miketbeszéltek 2013.05.19. 21:16:36

@MetroGoldwinMayer: Mindenünket az emberek szűklátókörű, előre nem tekintő, pillanatnyi, haszonnak tűnő átvágásáért.

hackbard.celine 2013.05.19. 21:17:03

@MetroGoldwinMayer: a nettó adósság szintje a 2011-es MNYP lenyúlás óta 51%-ról 61%-ra nőtt (ez a bázishoz mérten 20% !!!), elsősorban a tartalékok csökkentek, ezért alacsonyabb a bruttó adósság.
Most ennek akkor örülni kéne?
Nézd már meg legalább az MNB diagramot, brutálisan nőtt az eladósodottság mértéke 2 év alatt.

_most_ 2013.05.19. 21:17:44

@Fejesrob: xd, 3 hónap alatt 2300 hozzászólást írtál, én 4 év alatt 1300-at, tudom, hogy a fideszeseket összezavarják a számok, de ebből szerintem egy kis matekkal ki lehet számolni, melyikünk a fizetett kommentelő.

Fejesrob 2013.05.19. 21:19:49

@miketbeszéltek: Én tudatosabbnak látom Orbánékat. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem érik őket meglepetések, de ennél biztosan tudatosabbak ahogy te leírod.

A helyzetük szerintem is iszonyatosan szar, de egyrészt ha lassan is de jönnek ki belőle, másrészt helyesen értékelni nyilván úgy lehetne őket, ha 2002-es kondiciókkal indulnak.

Elég nyilvánvaló, hogy egy 2010-es gazdasági állapotból a legtöbben nem jönnek ki úgy, hogy 2014-ben nem buknak el.

Úgy veszem észre, az energia szektort a külföldi kezekből teljesen ki akarják venni, beleértve a hulladék szállítást, feldolgozást is.

Szerintem közel sem végeztek, lesznek még itt meglepik.

miketbeszéltek 2013.05.19. 21:20:22

@Fejesrob: Ha máshova szavazol jobbra, ott még inkább az ország tönkretételét szolgálod egy hazug ideológia oltárán.

Szociknak vége 2013.05.19. 21:20:48

@hackbard.celine: Senki sem foglalkozik mással, csak a bruttó adóssággal, és hogy milyen arányú a devizakitettség benne.

Mind2 adat jobb mint 2010ben és biztosra veheted hogy a választások előtt szépen prezentálható adatok lesznek.

Fejesrob 2013.05.19. 21:21:02

@_most_: Ó b+, te megnézed? Én soha nem néztem meg a tiedet, nem is érdekel. Másét sem.

Te tényleg elég gyökér lehetsz, még halálkomolyan le is írod, hogy megnézted:))))

_most_ 2013.05.19. 21:21:19

@MetroGoldwinMayer: lol, ne egy fideszes troll, az amúgy nagy ellenség európai bíróság jogerős ítéletére hivatkozik, ehhez aztán kell képmutatás.

Fejesrob 2013.05.19. 21:21:58

@miketbeszéltek: Sajnos én szocialista és liberális pártra soha nem szavazok. Esetleg 30 év múlva.

_most_ 2013.05.19. 21:24:15

@Fejesrob: hát nem nagy meglepetés, hogy szíved szerint a jobbikra szavaznál :D

Szociknak vége 2013.05.19. 21:24:43

@_most_: Ez nem javítja a helyzetedet.

Borenbukk 2013.05.19. 21:25:49

@hackbard.celine: "Az nem úgy volt, hogy a fülkeforradalom első célja az adósságcsökkentés?"

Nem. Az elso cel a 7%-ra feltolt hiany volt es abbol gazdasag elenkites. Ez a terv sajnos nem tetszett az EU-nak. Ekkor derult ki, hogy mindig is az allamadossag volt az ellenseg.

sárkányfő 2013.05.19. 21:26:33

Helló fiúk, miújság? A magyargyűlölő fidesztrollok szokás szerint védik a védhetetlent?

_most_ 2013.05.19. 21:26:50

@MetroGoldwinMayer: aha, azt nem kétlem, hogy a választásra szépen prezentálható adatokat gyárt a fidesz, persze a valósághoz nem sok köze lesz.

Szociknak vége 2013.05.19. 21:29:22

@_most_: A fidesz nem hamisította meg a ktgvetési adatokat, ellenben az ellenzéke kormányon igen.

Maradjunk a tényeknél.

Fejesrob 2013.05.19. 21:29:51

@_most_: Nekem pedig pláne nem meglepetés, hogy Bajnaira. Te valahogy hülyébb vagy mint az átlag:)

Amúgy Orbánékra szavazok, ma már minden a gazd. politikán múlik.

sárkányfő 2013.05.19. 21:30:36

@Borenbukk:
Tegyük hozzá, hogy a 7%-ra feltolt hiány automatikusan növelte is volna az államadósságot, hiszen a hiányt valahonnan pótolni kell...

Aztán valóban jött az államadósság, amit a magyar néptől kizsarolt-elrabolt 3 ezer millió ft ellenére sem csökkentettek, így már csak az a kurva nagy a kérdés, hogy hol az a krva sok pénz? hol a lóvé? hol a túróban van a 3 billió ft?

ez a 3 billió mellesleg a GDP 10,5%-a. ennyivel nőtt a nettó államadósság. ez is hitel, csak nem az IMF-től vettél fel, hanem a jövő magyar nyugdíjasaitól.

Fejesrob 2013.05.19. 21:31:04

@sárkányfő: Na itt a tesód Most. A másik mentálisan sérült, de annál lelkesebb barátunk:)

Fejesrob 2013.05.19. 21:32:43

@sárkányfő: Nyilván jórészét bele kellett tolni a Gyurcsányék által felvett hitelek törlesztésébe.

sárkányfő 2013.05.19. 21:32:52

@Fejesrob:
Aha, szóval te az Orbán-Simicska maffiát támogatod.
Hány trafikot raboltál magadnak?

sárkányfő 2013.05.19. 21:35:38

@Fejesrob:
Ja, "nyilván", azaz halvány gőzöd sincs, csak blöffölsz a gazdid kedvére. Ha akarták volna egyből visszafizetik az egészet, és akkor egy lépésben levitték volna 69%-ra az államadósságot. Azt akkor már a törlesztés is kevesebb.

De nem, ők őpl. MOL részvényt vettek 500 milliárdért, a lehívott, de el nem költött IMF hitelből.

hackbard.celine 2013.05.19. 21:36:12

@MetroGoldwinMayer: a 2010 I. né hivatalos MNB adat 79,6% volt a GDP arányában.
A 82,2% több.
Ezen nincs mit nem érteni.
A forintban denominált államadósság minden negyedévben csúcsokat döntött az elmúlt fél évben.
De idézek az MNB jelentésből:
"Az adósságot az első negyedévben ... a nettó adósság felvétel pedig 491milliárd forinttal növelte"
Ez a GDP 1,7%-a.
Az adósságcsökkentés kormánya alaptörvénybe foglalta, hogy az adósság nem nőhet. Oszt mégis csak egyre nő és nő. Nem hullámzik, hanem töretlen trendben nő.
Nem látsz ellentmondást?
Ez akkora kilógó lóláb, hogy egy egész ménest kitesz, narancsszűrőn keresztül is látszania kéne.

Fejesrob 2013.05.19. 21:36:55

@sárkányfő: Nem számoltam. Sokat. Rúgom is kifelé belőlük a sok MSZP-s pártkatonát.

KnockKnock 2013.05.19. 21:37:01

@Fejesrob:
Minek érveljek neked és az elvtársaidnak? Csak azt tudjátok bégetni, amit előírt nektek a Párt. Ha most épp "A két láb jó, négy láb rossz." csasztuska megy, akkor ezt harsogjátok. Ha holnapra megváltozik a széljárás, akkor pedig pont az ellenkezőjét. Észre sem veszitek, hogy mi történik körülöttetek. Én nem érvelek már neked, jó párszor megtettem, rendre idióta dehonesztáló válaszokat kaptam, érdemi vita helyett. Most például tőled egy egyszerű "okoska" megszólítást. Minek fektessek abba energiát, hogy egy elmebeteg bértrollal vitatkozzam? Úgyis csak azt mondod, amiért fizetnek.
Azt is leírtam már jó párszor, neked és az elvtársaidnak, hogy nem vagyok MSZP szavazó, nem vagyok baloldali, sem Jobbikos, sőt. Ennek ellenére, amikor elfogynak az érveitek - ami elég hamar be szokott következni - leszocialistáztok. Ti, akik komcsi módszerekkel szerzitek be a napi betevőt, a kommunista módszerekkel operáló, kommunista retorikát használó kormányotokat "védve". Azt a kormányt, amelyik az alapvető kommunista államosítás legújabb korra adaptált módszerét gyakorolja, nap mint nap. Együtt ássátok a vezéretekkel az ország sírját, és még büszkék is vagytok rá.

_most_ 2013.05.19. 21:37:12

@pánpéter: a videoton gyárat ki is kapta meg a privatizáció során teljesen teljesen ingyen és tette tönkre teljesen, nem véletlen Orbán egyik legnagyobb híve?

sárkányfő 2013.05.19. 21:38:00

@Fejesrob:
Lol, zsigerből jössz a fideszes dumával, nem csalódtam benned te Simicska-csicska.

Mond csak, mit szólsz ahhoz, hogy a magyargyűlölő Orbán-Simicska maffia reálértéken FELÉRE csökkentett a felsőoktatás támogatását, magyarul háborút vív a magyar felsőoktatás, a magyar nemzeti érdek ellen? Miközben építik sorra a kibaszott stadionokat?

Téged nyilván nem zavar, téged jól fizetnek, jut neked is a koncból.

Fejesrob 2013.05.19. 21:39:16

@sárkányfő: A MOL részvény nem marhaság. Az viszont igen, ha ellopják, mint pld. Kókáék.

Ugye emlékszel Kóka és az SZDSZ informatikai bulijára? Vagy a MÁV Cargo-ra. Vagy a PPP beruházásokra.

Na azok voltak a lopások.

sárkányfő 2013.05.19. 21:39:17

@Fejesrob: Jaja, gondoltam. Földből hány hektárt nyúltál le magadnak szarházi?

sárkányfő 2013.05.19. 21:40:53

@Fejesrob: AZt kérdeztem minek vette MOL-t, ha a saját szájukkal szajkózták napi hússzor, hogy az adósság az első számú ellenség? Csak nem hazudtak? És hol a 3 billió ft? Miért nem törlesztették az adósságot belőle? Hol a lóvé, hogy nyúlta le a gazdád?

Fejesrob 2013.05.19. 21:41:00

@KnockKnock: Nem semmi. Megkérdezed, minek érvelnél.

Eleve nem vagy képes érvelni, tehát kérdésed mondhatni, erősen költői és szerintem beképzelt is.

_most_ 2013.05.19. 21:41:45

@Fejesrob: és te emlékszel a 3000 milliárdos nyugdíj vagyon ellopására?

Fejesrob 2013.05.19. 21:41:59

@sárkányfő: Ez attól, függ, hogy a magadfajta bolsit mennyire sikerül megszorongatni.

Tervezek pár száz hektárt.

sárkányfő 2013.05.19. 21:42:38

@Fejesrob:
Muhahaha, fidesztroll, neked nem tetszik ha más lop? :DD Fáj neked, hogy nem ti lophattátok el ugye? :D Mert hogy a lopással önmagában neked semmi bajod nincs, azt minden nap bizonyítod, valahányszor véded a fideszmaffiát. neked csak akkor baj a lopás, ha nem a fidesz lop. és még csodálkozol, hogy minden tisztességes ember hány tőled?

Reszelő Aladár 2013.05.19. 21:43:01

A külföldre menekített profit szent és sérthetetlen. Anno bagóért odaadtuk, azóta vastagon fizetünk. De ez így olyan jó ugye?

Fejesrob 2013.05.19. 21:44:22

@sárkányfő: Na ja, azért nem vagytok nyerni 3 éve egyetlen időközit sem.

A tisztességes ember tőletek hány, lassan ideje felfognod.

sárkányfő 2013.05.19. 21:44:25

@Fejesrob: Helyes, helyes, lopj csak minél többet. Trafikokon és földeken kívül mit nyúltál le még magadnak, mesélj?
Közbeszerzést sikerült lenyúlnod, vagy az Simcsika terepe, neked abból legfeljebb morzsákat dobnak, ha elég lelkesen csóválod a farkad?

KnockKnock 2013.05.19. 21:44:39

@Fejesrob:
Szánalmas vagy. Majd ne felejtsd el az államadósság csökkentésésre létrehozott alapba befizetni a fizetésedet, ha ennyire tudsz azonosulni a gazdáid értékrendjével.
Továbbra sem válaszoltál érdemben arra, amit írtam, ahogyan nem is szoktál, sem te, sem az elvtársaid. CSak újra bebizonyítottad, hogy alkalmatlan vagy a vitára.
Szánalmas bohócok vagytok.

sárkányfő 2013.05.19. 21:45:58

@Fejesrob: Na, mutasd meg te szarzsák, hogy maradt még benned egy atomnyi tisztesség, mond meg szépen mi a véleményed a fideszmaffia szervezett országrablásairól?
gyerünk, ki vele, ez most te a becsületpróbád.
persze csak viccelek, nyilván nem is réted mit jelent ez a szó.

Fejesrob 2013.05.19. 21:46:36

Na aludjatok jól ballibsi trollok:)))

KnockKnock 2013.05.19. 21:46:43

@sárkányfő:
Ezeket a fejesrob féléket szerinted tenyésztik, vagy von haus aus ennyire idióták?

Fejesrob 2013.05.19. 21:47:31

Gyógyszert bevenni ám, mert látom, az idegállapottal gondok vannak. Azzal sajnos lesznek is:)

_most_ 2013.05.19. 21:48:53

@Fejesrob: na végre beláttad, hogy nem nyerhetsz a vitában.

hackbard.celine 2013.05.19. 21:48:53

@Fejesrob: a MOL részvény nem marhaság????
Számolj már te szerencsétlen, 22400 Ft-on vette meg a magyar állam 4,7% kamatú devizathitelből.
A hitel kamata alsó hangon 10% volt azóta, az árfolyamváltozás további 10%, az infláció újabb 10%.
Valahol 30000 Ft környéki árfolyam kéne a nullszaldóhoz.
Ehhez képest mennyi is volt pénteken a záró?
Ennyire volt jó befektetés, a Szurgut azóta is a magyarokon röhög.

sárkányfő 2013.05.19. 21:48:55

"Orbán család felcsúti birodalmának művelője, Flier János veje, Junek Károly nyerte el a Felcsúton kiadott egyetlenegy trafiknyitási jogot."

"A Flier család 320 hektár föld bérletét nyerte el a környéken, most pedig a nemzeti dohányterjesztésből is kiveszi a részét"

"Flier János veje – akinek felesége a Vidékfejlesztési Minisztérium munkatársa – még Bicskén is nyert dohányboltot."

hvg.hu/itthon/20130514_Orbankozeli_embert_hoztak_hirbe_a_trafik

Lassan mondom: M A F F I A

sárkányfő 2013.05.19. 21:49:56

@Fejesrob:
Látom futsz gyáván a becsületpróba elől :)

Ez nem más, mint a beismerés.

sárkányfő 2013.05.19. 21:51:33

@KnockKnock:
Nehéz kérdés, féregnek születni kell, de azért biztos kapnak fejtágítást is Habony Árpád (nyugdíjast hasba rúgj!) úrtól.

sárkányfő 2013.05.19. 21:53:27

"Trafikmutyi: offshore-hátterű, Sánta Jánoshoz köthető cég is nyert"

"Seychelle-szigeteki tulajdonossal is rendelkező cég nyert a trafikpályázatokon, amely most álláshirdetésben próbál több mint 80 eladót keresni országszerte nyíló nemzeti dohányboltjaiba. A cégtulajdonosok között van Sánta János, a Continental dohánycég sógora is."

hvg.hu/itthon/20130518_Trafikmutyi_offshorehatteru_Santa_Janosh

Lassan mondom:
M A F F I A

sárkányfő 2013.05.19. 21:55:06

Rogán Antal szomszédai 4 trafikot kaptak:

HU0397 Budapest 05. ker. Csetényi Csaba Zsolt
HU0397 Budapest 05. ker. Csetényi Csaba Zsolt
HU0397 Budapest 05. ker. Csetényi Zsuzsanna Ilona
HU0397 Budapest 05. ker. Csetényi Zsuzsanna Ilona

M A F F I A

KnockKnock 2013.05.19. 21:56:23

@sárkányfő:
Elképesztő, hogy ennyire cinikus a rendszer, hogy ezzel az eszközzel is operál. Ha lelőni nem lehet a netet, legalább igyekeznek a véleményeket ezeken a trollokon keresztül befolyásolni. Mondjuk, az érvelésük csapnivaló, de valóban ki vannak okosítva, az látszik.

Szociknak vége 2013.05.19. 21:58:44

@hackbard.celine: Az államadósság GDP arányosan nem nőhet/így van tvbe foglalva/ és nem is nő hanem csökken. Mint eddig minden Orbán kormány idején.

nincs1itt 2013.05.19. 21:59:24

Az energia árának 70%-a az államé, adók és egyéb formában. Ha csökkenti a hatósági árakat, akkor azt CSAK a megmaradó 30% terháre teheti. Vagyis, a mocskospfujjabelemjönki multi, mit NEM fog csinálni? Elbocsájtja az embereket, nem végzi el a karbantartásokat, vagy csak késve stb.

2013.05.19. 22:00:08

@hackbard.celine:

Arra mondjuk kíváncsi leszek, hogy lesz-e kampány azzal, hogy "csökkentettük az államadósságot!" ? :)))

Szociknak vége 2013.05.19. 22:00:32

@_most_: Most megint a régi hazugság? gyorsan felejtesz.

hackbard.celine 2013.05.19. 22:03:19

@MetroGoldwinMayer: az MNB hivatalos adatai szerint 2012 IV. né. államadósság 79,2% volt. A 2013 I. né. végi adat 82,2%.
Akkor ez most negyedév/negyedév alapon nőtt vagy csökkent?
Egyszerűen nem értem, hogy nyilvánvaló tényadatok ellen miért próbálsz marhaságokkal érvelni.
A tv. egy módosító szerint nem vonatkozik a fidesz kormányra, ez megvan?

sárkányfő 2013.05.19. 22:03:49

@KnockKnock:
Valóban elképesztő, és egyben undorító is. Szomorú, hogy ilyen alja módszerekkel operálnak, de ez van.

Ismered a mondást?: "A gonosz győzelméhez csak annyi kell hogy a jók tétlenek maradjanak".
Sajnos ez van, akiben van becsület, meg egy csöpp nemzeti érzés, az cáfolja az okádék hazugságaikat.

Pl. így:

@MetroGoldwinMayer: Hol az adósság- számításodból a magyaroktól kizsarolt és lenyúlt 3 billió ft? vagy nem is akarjátok visszafizetni majd nyugdíjban?
Add csak szépen hozzá, azzal együtt már 90% fölött van az adósság.

_most_ 2013.05.19. 22:04:18

@MetroGoldwinMayer: xd, lassan írom, hogy te is megértsd, mivel a gdp csökkent, az adósság pedig nőtt, így matematika szabályai szerint,amiket 2/3-al se lehet átrni, gdp arányos adósságnak is nőnie kellett.

pánpéter 2013.05.19. 22:05:05

@_most_:
nem érted a lényeget...

Szociknak vége 2013.05.19. 22:05:37

@_most_: Volna, ha az eurostat nem mért volna GDP emelkedést és adósság csökkenést, az elmúlt teljes 3 évre visszamenőleg.

Szociknak vége 2013.05.19. 22:06:32

@sárkányfő: Sajnos bármennyire is pörögsz, nem adja hozzá a ballibsi EU sem.

sárkányfő 2013.05.19. 22:06:58

@hackbard.celine:
Jó hogy említed.

Akkor számoljuk ki a VALÓS államadósságot:

nominális államadósság most: 82,2%.
manyup 3 billió ft = a GDP 10,5%-a.

82,2% + 10,5% = 92,7%

Tehát a valódi államadósság most: 92,7%

_most_ 2013.05.19. 22:07:55

@MetroGoldwinMayer: 2012-ben úgy rémlik 1,7%-al csökkent a gdp, a negatív növekedést csökkenésnek szokás hívni.

sárkányfő 2013.05.19. 22:08:03

@MetroGoldwinMayer: Mondtam, hogy én nem a nominális adósságot számolom, hanem a valódit.

Vagy tán nem lett lenyúlva és elkúrva?
Tán nem kell majd visszafizetni a nyugdíjasoknak?

Szociknak vége 2013.05.19. 22:08:11

@hackbard.celine: A 2010 ápr.-2014 áprilist kell megnézni. Nagy égés lesz.

2013.05.19. 22:10:04

Állam és hatékony működés? WTF

Szociknak vége 2013.05.19. 22:10:22

@sárkányfő: Senki le sem szarja hogy mit számolsz.

A manyupba fizetett pénz helyett honnan vették azt amiből a nyugdíjasokat kifizették? Ezt hívják manyup lopásnak helyesen. A kilépés nem volt kötelező.

sárkányfő 2013.05.19. 22:10:41

@MetroGoldwinMayer:
Én bízom bennük, idén, és jövőre is 7-7%-os növekedés lesz, hisz a nagy mágus, Matolcsy "tündérmese" Gyurik megmondta:

"2013-ra, 2014-re elérhető a 7 százalékos gazdasági növekedés."

www.mfor.hu/cikkek/Matolcsy__7_szazalekos_novekedes_lesz_2014_re.html

Szociknak vége 2013.05.19. 22:11:43

@_most_: Ki beszélt 2012ről? Én sem beszélek 2009ről, elég nagy égés a 2006-10 egybevéve is.

sárkányfő 2013.05.19. 22:12:02

@MetroGoldwinMayer: Ja, ja nem volt kötelező, csak épp zsarolt a gazdid :)

A számolásom meg téged nem érdekel, de a kérdésem elől menekülsz gyáván. Sebaj, szívesen a képedbe vágom ahányszor csak kell:

Tán nem lett lenyúlva és elkúrva?
Tán nem kell majd visszafizetni a nyugdíjasoknak?

KnockKnock 2013.05.19. 22:12:23

@sárkányfő:

Igen, sajnos így lehet. Nem látom a változás lehetőségét sem, azt sem tudom, hogy a szakadék, amibe az ország már benne van, milyen mély, milyen lesz a földet érés. Vagy, hogy észrevesszük-e egyáltalán, hogy már becsapódtunk?

Szociknak vége 2013.05.19. 22:12:44

@sárkányfő: Teljesen mind1 mit vizionált Gyuri, az már most biztos hogy a 2006-10nél minden sarokszám jobb lesz.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.05.19. 22:14:35

@sárkányfő: "Akkor számoljuk ki a VALÓS államadósságot:

nominális államadósság most: 82,2%.
manyup 3 billió ft = a GDP 10,5%-a."

helytelen szamitas...
400 Mrd lehet az evenkenti "SPOROLAS" hogy nem felrerakni kell azt a penzt hanem csak eltapsoljak

2013.05.19. 22:14:46

@KnockKnock:

Ne aggódj, a mi gyorsnaszádunknak antigravitációs hajtóműve is van. ;)

sárkányfő 2013.05.19. 22:15:00

@MetroGoldwinMayer:
Hogy beszélsz te nyomorult ballibis hazaáruló? Még hogy "vizionált"??? Tán a háttérhatalmak ügynöke vagy hogy így beszélsz? Az bizony teljesen megalapozott, atombiztos előrejelzés volt. Ne merészeld kétségbe vonni.

Az viszont már ultra gáz, hogy a világgazdasági válsággal takarózol :D Ennél akarsz te meg a maffiád jobb lenni? Gááááz....

Szociknak vége 2013.05.19. 22:16:25

@sárkányfő: Hát, tényleg gáz lesz, azt érezni a vergődéseteken.

hackbard.celine 2013.05.19. 22:17:08

@MetroGoldwinMayer: Nagy égés lesz? Széles Gábor odaadta a jövőbelátó gépet?
Úgy elfüstölt 3000 Mrd, hogy nyoma sincs.
Azt honnan fogjátok visszapótolni?
Lesz rá különadó?
A kéthetes kötvények devizatartalékból leírása csak 3%, azt gyorsan visszahízza az adósság a mostani pálya szerint.
Mire ment el két év alatt a GDP 10%-a, amivel nőtt a nettó adósság?
Úgy hogy közben volt egy tripla Bokros-csomagnyi nemmegszorítás?

sárkányfő 2013.05.19. 22:18:36

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe:

És akkor még nem is adtuk hozzá azt a 3 milliárd eurót, amit még a bajnai-kormány lehívott, de nem költött el, de Orbán elköltötte (abból vettek pl. MOL-t).

Ha egy kormány lehív 3 milliárd eurót, de nem költi el, majd az új kormány elkölti (ahelyett, hogy egyből visszafizetné), akkor azt a 3 milliárd eurót hová kell szerinted számolni, melyik kormányhoz? :)
Ez is önmagában több, mint a GDP 3%-a...

Azaz csak ez (kerekítsünk lefele: 3%), meg a manyup (10,5%) együtt már 13,5%.
Ha ezt a két tételt egyből visszafizetik, ahogy megtehették volna, akkor már 66,5% lenne az államadósság...

igaz, akkor nem lenne mivel riogatni...

_most_ 2013.05.19. 22:19:09

@MetroGoldwinMayer: 2009-ben jött Bajnai, helyre tett az országot, ennek köszönhető a 2010-es, 2011-es csekély gdp növekedés, majd 2012-re beértek a fidesz intézkedései, és jött a várható gdp csökkenés.

sárkányfő 2013.05.19. 22:19:14

@MetroGoldwinMayer: Látom feladtad az érvelést, marad a beszólogatás, nem csalódtam benned :)

2013.05.19. 22:20:30

Én azt nem értem, ha az állam valóban csökkenteni akarja a rezsit, akkor mért nem a 27%-os áfát csökkenti?

Pont ma olvastam valahol, hgoy egy dolgozó bevételének - ha mindent összeszámolunk - 82%-a az államé. Szja, illetékek, eü.bizt, tb, stb + az áfa. Kicsit sok.

Szociknak vége 2013.05.19. 22:23:00

@hackbard.celine: Azt a 3000 mrd-ot honnan szedte az állami nyugdíjalap? Mert ugye annak fizetni kellett akkor, amikor a manyup-ot hizlalta a szoci rablóbanda? Mert a manyup egy kanyit sem fizetett ki.

Kapiskálod?

Szociknak vége 2013.05.19. 22:24:45

@_most_: Hát persze hogy helyre tette. Amit előzőleg gazdasági miniszterként elqrt. Ezért is bízik benne mindenki....:)

sárkányfő 2013.05.19. 22:25:05

@MetroGoldwinMayer:
Te nagyon hülye, épp ez a különbség. A 3 billió megvolt amikor jött az Orbnmaffia. nem nyúlták le, ott volt a számlákon. Ha nem lett volna, a maffidesz nem tudta volna lenyúlni.

Most hol a pénz?
He?
Hol a lóvé?
Hol a 3 billió?

KnockKnock 2013.05.19. 22:25:30

@MikeBoy:
Sőt, a gyorsnaszád a valóságot is képes legyőzni.

sárkányfő 2013.05.19. 22:26:51

@MetroGoldwinMayer:
Ügyes fiú ez a Bajnai, egyes egyedül ő hozta össze a világválságot :D

Mond,te tényleg ilyen hülye vagy, hogy árammal kisokkolták belőled Habonyék az utolsó agysejtet is, vagy annyi földet és trafikot kaptál, hogy már a híg fost is felnyalod ha a gazdád parancsolja?

Szociknak vége 2013.05.19. 22:29:26

@sárkányfő: 2009ben nálunk volt a KKE régió legmélyebb recessziója, -6,7%. Nőtt az adósságunk.

2013 1. né-ben nálunk volt a legmagasabb növekedés a KKE régióban. Stagnál az adósságunk.

Szociknak vége 2013.05.19. 22:30:34

@sárkányfő: Már válaszoltam párszor erre, fentebb.

sárkányfő 2013.05.19. 22:30:46

Ezt mossátok ki maffia-trollok:

"Öt trafikra nyert koncessziót a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdálkodásért felelős államtitkárának, Czerván Györgynek a veje, Galbács Ferenc"

hvg.hu/itthon/20130507_trafikmutyi_allamtitkar_rokona_nyertes

És, valóban:
HU2718 Tápióság Galbács Ferenc
HU2720 Tápiószele Galbács Ferenc
HU2721 Tápiószentmárton Galbács Ferenc
HU2721 Tápiószentmárton Galbács Ferenc
HU1852 Nagykáta Galbács Ferenc

M A F F I A

hackbard.celine 2013.05.19. 22:31:13

@MetroGoldwinMayer: de bizony fizetett. Pl. örökséget, mert hogy örökölhető volt.
Úgyhogy megint hazudtál.
Nyugdíjat is fizetett annak aki jogosult volt, de azért 12 év alatt nem sok ilyen eset lehetett, mert az 50 év felettieket lebeszélték a MNYP-ba belépésről már az induláskor és lehetőséget biztosítottak az államiba átlépésre azok számára akik rosszabbul jártak volna.
Már csak a történelmi hűség kedvéért.
Orbánék viszont mindent lenyúltak (megzsarolták a teljes lakosságot azzal, hogy aki marad, az nem kap államit) és mára nyoma sincs 12 év megtakarításnak.
Ez 15 év múlva már nagyon fog hiányozni a rendszerből, Orbánék akkor mennek nyugdíjba. A velük egykorúak meg anyagi csődbe, mert semmit nem fognak kapni a csekély számú befizető minimális befizetéséből.

sárkányfő 2013.05.19. 22:32:50

@MetroGoldwinMayer: Lópikulát válaszoltál, hazudsz, terelsz, menekülsz a kérdés elől.

Hol a pénz? Azt hiszed beérem a tereléssel? Hová kúrtatok el ennyi pénzt? Hogy bírtatok ennyi pénztől egyáltalán megszabadulni? Hónapokig égettétek kazlakban vagy hogy sikerült ekkora töménytelen vagyont elfüstölni?

sárkányfő 2013.05.19. 22:34:31

@MetroGoldwinMayer:
:DD
0,7% növekedés, évi -1,5% -os recesszió után, miközben lenyúltatok és elkúrtatok a GDP 10,5%-át kitevő manyup vagyont!

Hű öregem ez ám a teljesítmény, egy fél centit már be is hoztatok az elkúrt vagyonokból....

_most_ 2013.05.19. 22:34:31

@MetroGoldwinMayer: 2009-ben több európai országban is kétszámjegyű (azaz 10 vagy nagyobb) gdp csökkenés volt, ugyanis elég nagy válság volt. A 2013-as első negyedéve csak azért mutat növekedést, mert a 2012-es utolsó negyedév annyira rosszra sikerült, hogy ahhoz képest már nem lehetett hova csökkeni

Szociknak vége 2013.05.19. 22:34:39

@hackbard.celine: Tehát nem fizetett nyugdíjat. Viszont az állami nyugdíjalap valamiből igen.

Ha nem érted nem baj, csak hagyj békén.

hackbard.celine 2013.05.19. 22:34:44

@MetroGoldwinMayer: az államadósság 79,2%-ról 82,2%-ra felcsökkenés az minden csak nem stagnálás ha 2012Q4/2013Q1 alapon nézed.
Az év/év GDP növekedés még mindig -0,9%, csak a 2012Q4 rendkívül gyenge bázishatása okozza a látszólagos növekedést negyedév alapon.

Szociknak vége 2013.05.19. 22:35:33

@_most_: Nem érdekelnek az európai országok mert közünk nincs hozzájuk, ezért írtam a KKE régióról.

hackbard.celine 2013.05.19. 22:37:24

@MetroGoldwinMayer: betűzöm, mert nem érted:
f i z e t e t t n y u g d í j a t a z ö r ö k ö s n e k.
Vágod? Ezt az állami nem tudja. Többek között ezt lopták el.

sárkányfő 2013.05.19. 22:37:35

@MetroGoldwinMayer:
Ehhez mit szólsz, maffideszes!

"Öt trafikra nyert koncessziót a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdálkodásért felelős államtitkárának, Czerván Györgynek a veje, Galbács Ferenc"

hvg.hu/itthon/20130507_trafikmutyi_allamtitkar_rokona_nyertes

És, valóban:
HU2718 Tápióság Galbács Ferenc
HU2720 Tápiószele Galbács Ferenc
HU2721 Tápiószentmárton Galbács Ferenc
HU2721 Tápiószentmárton Galbács Ferenc
HU1852 Nagykáta Galbács Ferenc

na4 2013.05.19. 22:38:24

Németné egy tanulatlan, bólogató apratcsik.

_most_ 2013.05.19. 22:41:44

@MetroGoldwinMayer: Szlovéniában -8% gdp visszaesés volt 2009-ben, gondolom az se érdekel...

Bambano 2013.05.19. 22:41:55

no akkor magyarázzatok nekem: oké, ez, amit csinálni akarnak, nem helyes.

akkor milyen más módon oldod meg, hogy ne tudják korlátlanul kiszívni az emberek zsebéből a pénzt a szolgáltatók?

nincs1itt 2013.05.19. 22:46:27

@MetroGoldwinMayer: es ki veszi meg a veszteseges ceget? Mond, ti ennyire setet gyalogok vagytk, fidiotak??!! Vagy majd kozgep? Fogalmatok nincs, hogy pl. az RWE, E-ON miert vonul ki. A gaztarozokat miert adta oda, akkora osszegert, amekkora tavolrol sem indokolt. Mindegy, nektek jo Europa pariainak lenni, egy tehetsegtelen, rossz labdarugo miatt... Remelem jovore nyer a fidesz es vegre Eurazsia-Oceaniaval fog hadban allni! Lesz nektek Gyozelem palinka, meg Gyozelem cigi, a Diadal Trafikbol....

sárkányfő 2013.05.19. 22:47:52

@Bambano: korlátlanul most sem szívják, vegyél vissza csöppet.

amúgy meg szigeteléssel. fos Mo. szigetelése, az utcát fűtjük.

Szociknak vége 2013.05.19. 22:50:22

@sárkányfő: Miért nem szigeteltél Bajnai idején? Nevetséges amit müveltek.

nincs1itt 2013.05.19. 22:51:07

@MetroGoldwinMayer: Te Majer, akkor az ellentenger kicsi, nem akart 1 hete a nemetekhez kotodni? Akkor az, hogy is volt? Vagy a nemetek nem europa... istenem, de setet joszagai vagytok a Nulla-dikk Viktornak

morbiczer 2013.05.19. 22:51:20

@sárkányfő: "Tán nem kell majd visszafizetni a nyugdíjasoknak? "

Hát abból senki egy büdös fillért nem lát már viszont.

2013.05.19. 22:51:56

@Bambano:

"akkor milyen más módon oldod meg, hogy ne tudják korlátlanul kiszívni az emberek zsebéből a pénzt a szolgáltatók? "

Úgy, hogy hozol egy törvényt, hogy mostantól a cigin az árrés +6%.

sárkányfő 2013.05.19. 22:52:05

@MetroGoldwinMayer:
ja, az állam :) látom, te vállalod hogy kommunista vagy :) az állam az jó, az állam az szép :) mert az állami vállaltok oly olcsón, hatékonyan, korrupciómentesen, közmegelégedésre működnek, ugye?
mint a
BKV
MÁV
MALÉV

ja, a Malév már nem is...

persze én értem a maffideszes gondolkodást:
állami cég = potya állás, potya sikkasztás.

az előző kérdéseimre hol a válasz? ne légy már ilyen gyáva, csak mersz válaszolni...

hackbard.celine 2013.05.19. 22:52:12

@Bambano: az MVM nyeresége kétszerese a teljes energiaszektornak, akkor ki szívja ki a zemberek zsebéből a pénzt? A gonosz multikok?

sárkányfő 2013.05.19. 22:54:46

@MetroGoldwinMayer: Nyugi, én szigeteltem. Az viszont valóban érdekes, hogy a világválság mélyén miért fontosabb dolgokkal foglalkoztak... viszont itt most volt 3 év 2/3-dal, elrabolt 3 billióval. hol az országos szigetelési program?

vagy direkt bliccelitek el? hogy miután Simicsakának átpasszoltátok, minél többet lehessen rajta hasítani? ha majd Simicskáé lesz, akkor majd megemelitek az árrést, mint a dohányipar lerablása után tettéke?

Szociknak vége 2013.05.19. 22:55:59

@hackbard.celine: Az MVM bevétele Magyarországon marad. De ezt sem érted ahogy a manyupot sem.

nincs1itt 2013.05.19. 22:57:14

@MetroGoldwinMayer: Az allamnak NINCS penze, mert a gazdasag recesszioban van 7 negyed eve, az adofizetonek van penze, szóval, Te azt akarod, hogy egy veszteseges ceget vegyenek a penzeden, ami nincs is? Huuu, baz+!!! Az ott tenyleg Hatso Hatasztan, el ne mozdulj onnan, mert kultur- es infosokkot kapnal, egy normalis orszagban....

sárkányfő 2013.05.19. 22:58:05

@MetroGoldwinMayer:

Hé, maffideszes, ehhez mit szólsz?:

"A nemzeti dohányfőnök sógora is trafikos lett"

"Gyulay Zsoltnak, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. vezérigazgatójának sógora is elnyert két trafikpályázatot a 3. kerületben"

"Solymár László nem más, mint Gyulay Zsolt húgának, Gyulay Katalinnak a férje."

És valóban:
HU0395 Budapest 03. ker. Solymár László Sándor
HU0395 Budapest 03. ker. Solymár László Sándor

Szociknak vége 2013.05.19. 22:58:16

@sárkányfő: A szigetelés időbe telik. A 'rezsicsökkentés' olcsó szavazatvásárlás olyan egybitesektől, akiket korábban a szocik vettek meg. ilyen egyszerü. De legalább nem hitelből mint az aranykorban.

Szociknak vége 2013.05.19. 23:00:02

@nincs_itt: Minden normális befektető veszteséges céget vesz, mert az olcsó. Aztán nyereségessé teszi.

Ezt csinálták a nyugatiak is a szocik által hugyér-szarér eladott tönkretett szolgáltatókkal.

nincs1itt 2013.05.19. 23:01:13

@MetroGoldwinMayer: Te figyu, betuzd mar le az MVM nevet, ja es abban IS magan nyugdij penztarak befektetesei vannak... nem erted Te ezt, maradj meg szvazonak, a gondolkodas az mas teszta

hackbard.celine 2013.05.19. 23:01:35

@MetroGoldwinMayer: a manyupot (1400 Mrd államkötvény) hirtelen sikerült lecserélni 2000 Mrd Templeton-ra másfélszeres hozamszinten.
Hogy Magyarországon maradjon.
A külföldi befektetők a pénzen túl munkahelyeket és vállalati kultúrát hoztak az országba.
Az MVM bevétele meg megy óriásplakátokra és onnan elsimicskázzák.

sárkányfő 2013.05.19. 23:02:45

@MetroGoldwinMayer: Nem hitelből, te marha? :D Neked tényleg addig terjed a zsenialitásod, hogy csak pénzben bírod elképzelni a hitelt? Azt már ne fogod fel ugye, hogy természetben is lehet adósodni? Hogy elmaradt fejlesztéseben, amortizációban is el lehet adósodni? Hogy az amortizációt előbb utóbb vagy ki kell fizetni, vagy lerohad az egész? Hogy a lerohadást és elmaradt fejlesztéseket mi fizetjük meg gyengülő, és kimaradó szolgáltatásban? és hogy a fejlesztés elmaradása a magyar beszállító cégeknek csapás?

Nem mellesleg, ha tudnál számolni, éppen a szigetelés egy olyan dolog, amiben el lehetne adósodni (nem állami, hanem egyéni szinten), mivel a megtakarított rezsi önfinanszírozóvá tenné az egészet. Tökéletes üzleti modell, amíg lesz lesz tél és télen hideg addig tutira működik....

Hol a válasz a korábbi kérdéseimre? Mit sunnyogsz? Tán te is kaptál pár trafikot? Légy már férfi és válaszolj!

nincs1itt 2013.05.19. 23:06:09

@MetroGoldwinMayer: OK! Tenyleg maradj ott, neked ez nagyon nem vilagos. Vegyel veszteseges cegeket, mint pl a trafikokat, azutan azt a veszteseget turbozd fel extra profittal... gondolom ezert tulekedtek a seggnyalok a trafikok korul, mer okosak es eleve veszteseges ceget akarnak venni. Nsgyon, nagyon sotet barom vagy!

Szociknak vége 2013.05.19. 23:06:59

@sárkányfő: Ja, ja lerohad. 2010 óta csődbe ment az ország? Összeomlott a forint?

Ezek nem jönnek be, ez már nem ment meg titeket.

sárkányfő 2013.05.19. 23:07:15

"Bejött a trafikpályázat a miskolci fideszesek családtagjainak"

"Szerencsésen alakult a trafiküzemeltetési jogokra kiírt pályázat Takács Gábor, a miskolci önkormányzat Fidesz-KDNP-s képviselője családtagjai számára. Négy dohánybolt üzemeltetésére szerzett jogot Aswad Dina, és további négyére dr. Aswadné dr. Gazdik Irén.

A képviselő házastársát a vagyonnyilatkozata szerint Aswad Dinának hívják."

És valóban:
HU1760 Miskolc Aswad Dina
HU1760 Miskolc Aswad Dina
HU1760 Miskolc Aswad Dina
HU1760 Miskolc Aswad Dina
HU1760 Miskolc dr. Aswadné dr. Gazdik Irén
HU1760 Miskolc dr. Aswadné dr. Gazdik Irén
HU1760 Miskolc dr. Aswadné dr. Gazdik Irén
HU1760 Miskolc Dr. Aswadné Dr. Gazdik Irén

jöhet a szerecsenmosdatás maffideszesek!

Fidesz = MAFFIA

hackbard.celine 2013.05.19. 23:07:50

@MetroGoldwinMayer: "Minden normális befektető veszteséges céget vesz"
Ez úgy hülyeség ahogy leírtad.
Minden normális befektető nyereséges céget vesz. Azért mert abban van növekedési potenciál.
A veszteséges vállalatokat feldarabolják, kirúgják az embereket és azon nyernek, hogy a papíron lenullázott cégből kiszervezik az eszközöket. Lásd Széles Gábor dicső karrierje.
Ezek a hiénák, nem befektetők.

sárkányfő 2013.05.19. 23:09:33

@MetroGoldwinMayer: Mit hablatyolsz idióta? Szerinted egy vezeték azonnal megy tönkre, vagy idő kell neki? Az amortizáció szót veszed?
És 2010 óta kényszerítik az energiaszolgáltatókat a karbantartás feladására, vagy csak idén év eleje óta? Már fel se fogod mit beszélsz ugye?

Hol a válaszok a maffiaügyekre? Sunnyogsz, lapítasz?
Hol a kizsarolt-lenyúlt 3 billió?

Szociknak vége 2013.05.19. 23:14:33

@sárkányfő: Ahhoz képest kurvanagy osztalékokat fizettek tavaly. Akár karban is tarthattak volna.

De mivel az amortizálódásból semmit sem tudtok bizonyítani, és a szolgáltatás 2010 óta nem lett rosszabb, megint hazudtok. Aki pedig ezt a pénzt nem húzta le 2010 előtt tarkólövést érdemel.

hot-spot (törölt) 2013.05.19. 23:19:06

@sárkányfő: Te tanár vagy,vagy ügyész?
Mondjuk mindkettőnek fasza lennél.

sárkányfő 2013.05.19. 23:20:30

@MetroGoldwinMayer: Te agyhalott idióta, ismét felteszem a kérdést, bár nyilván fel sem fogod az értelmét:
2010 óta kényszerítik az energiaszolgáltatókat a karbantartás feladására, vagy csak idén év eleje óta?

Fel bírod fogni, hogy miután egy idei jelenségről beszélünk, kurvára nagy baromság 2010-re hivatkoznod? Ugye nem?

Az osztalékot pedig épp azért dobták szét, mert rájöttek hogy jobban járnak ha a fejlesztésre-karbantartásra szánt pénzt kiveszik amíg lehet, mert az állam szisztematikusan tönkre akarja tenni őket, tehát már ellenérdekeltté váltak a fejlesztésben. Tudod ma már a régi dohányboltosok sem újítják fel a boltjukat, mert minek.

Maffideszes, hol a válasz a többi kérdésemre? Örökké csak gyáván futni akarsz?

Hány trafikért adtad el a becsületed?

Szociknak vége 2013.05.19. 23:22:27

@sárkányfő: Idén év eleje óta romlott a szolgáltatás?

sárkányfő 2013.05.19. 23:22:50

@hot-spot: Köszi :) Egyik sem vagyok, ügyész főleg nem, nagyon távol áll tőlem. Tanár szívesen lennék, ha nem jelentene éhenhalást ebben az országban.

Amúgy hazafi vagyok, és nemzeti érzelmeim vezérelnek abban hogy a maffideszesek pofáját beleverjem a saját undorító hazugságaikba és lopásaikba.

hot-spot (törölt) 2013.05.19. 23:23:30

@sárkányfő: Hagyd már a pöcsbe azokat a trafikokat!A következő kormány úgy is egy tollvonással visszacsinálja az egészet.Másik variáció még az,hogy mindegyik csődbe megy,vagy a haszna elértéktelenedik.Persze ez nekünk trafik nélkülieknek is fájni fog.D

Bambano 2013.05.19. 23:24:40

@sárkányfő: nemrég olvastam interjút csányival. az otp a válságos évben is 150milliárdos eredményt produkált. miből? ez miért nem vérlázító?

oké, szigetelek. attól olcsóbb lesz a víz, a szennyvíz meg a villany? szerintem nem. max. a távhő. de a szigetelés dolog is úgy lett kitalálva, hogy ne érje meg megcsinálni, legalábbis itt felénk.

másik hsz-edre: az osztalékként kifizetett pénzből nem lesz fejlesztés, csak amortizálódik a cucc, tehát az is eladósodás a te szavaid szerint.

@MikeBoy: cigi, pia nem érint. ha valakinek drága a cigi, szokjon le róla.

@hackbard.celine: semmi kifogásom az ellen, ha az mvm-et is megregulázzák. de ez nem menti a gonosz multikokat.

ezen a "multik vállalati kultúrát" hoztak az országba című mondaton harsányan felröhögtem.

sárkányfő 2013.05.19. 23:24:57

@MetroGoldwinMayer:
WOW, harmadjára fel bírtad fogni, hogy mekkora baromság 2010-et emlegetned? :D Ez valami egyéni rekordod, ugye? D
Amúgy egyrészt igen, romlott, több az ármaszünet, másrészt ez évek alatt fog kijönni. Tanultál fizikát? Egy érettségid legalább van? vagy most kiderül mindjárt, hogy van a fideszes fizika is, amelyben a nem karbantartott rendszerek nem amortizálódnak? :D

hot-spot (törölt) 2013.05.19. 23:26:01

@Bambano: Én meg most olvastam a cikket,hogy a giga vagyonát elosztogatja a szegények közt.
Azt sajnos nem írták a cikkben,hogy hova kell menni sorba állni a csóróknak.:)

hot-spot (törölt) 2013.05.19. 23:27:27

@sárkányfő: A jogin sem fizikát sem matekot nem tanulnak,csak szólok.
Sajnos.Csak mert most szopóágon emiatt az egész ország.

Bambano 2013.05.19. 23:27:43

@hot-spot: bevallom őszintén, kivételesen tényleg nem trollkodni akarok, hanem meg akarom érteni ezt a nyereség dolgot.

Szociknak vége 2013.05.19. 23:31:19

@sárkányfő: Nálatok már az áramszünet is több? Igy teljesen érthető ha Gyurcsányra szavazol.

sárkányfő 2013.05.19. 23:31:48

@Bambano:
Az OTP mióta ad áramot meg gázt?
Ha bajod van Csányival, fordulj hozzá, és speciel leszarom.

A szigeteléstől, kedves Emese, nem a gáz lesz olcsóbb, hanem kevesebbet fogsz fogyasztani, így a rezsid is kevesebb lesz. tudod: szigetelés, hőháztartás, kevesebb energia, ilyenek. érted, vagy kifejtsem bővebben?

a szigetelést pedig megérte csinálni. eddig. de most a mesterségesen levitt, kommunista jellegű hatósági árakkal a maffidesz romba dönti a szigetelő-ipart. és a megújuló-ipart is, mellesleg. egyszerűen kihúzták alóluk a megtérülést. csőd. mehetnek közmunkásnak vagy Londonba mosogatni.

Így konzerválja Orbán Viktor az elavult, pazarló magyar fűtési rendszereket, és így harcol Orbán az energiatudatosság, a spórolás ellen.

és igen, a szabadon hagyott amortizáció az eladósodás egy formája, épp ezt mondtam én is.

2013.05.19. 23:32:29

@Bambano:

"hanem meg akarom érteni ezt a nyereség dolgot. "

Akkor menj vissza az első (belépő) kérdésedhez, mert ott éltél egy ú.n. prekoncepcióval!
Azt kellene először kicsit kivesézni, mert már ott félrementek a dolgok.

hot-spot (törölt) 2013.05.19. 23:32:50

@Bambano: Minek?
Szerinted magával viszi bármelyik is a másvilágra?
Nem vagyok egy párt szimpatizánsa sem,próbálom mindig kívülállóként szemlélni a dolgokat.
Szerintem OV egyik nagy súlyos hibája az,hogy mindenáron meg akarja teremteni a piramis csúcsán lévő legfelső réteget.Arról a piramisról beszélek,amiről a közgázon is tanulnak és aminek a legfelső rétege a szocializmusban olyan vékony volt,mint egy hajszál.No ezt akarja minden áron,bármi áron erősíteni,csak mert tudja,hogy ha nem így tesz,akkor pont úgy fogunk járni mint az Argentinok.Vagy tudatos ez nála vagy sem,erre még nem sikerült rájönnöm,de olyan az egész,mint ha nem is érdekelné hogy milyen áron,hogyan,mint szólnak és mit nem szólnak,csak minél több gazdagot tudjon ebben az országban.
De lehet hogy tévedek és ettől még nagyon haragszom rájuk!

sárkányfő 2013.05.19. 23:34:01

@MetroGoldwinMayer: hű, már a gyurcsányozásnál tartasz :) ez nagyon jó, az mikor jön hogy én az IMF ügynöke vagyok? :) Esetleg a globális háttérhatalmak kémje, na? A világért ne fogd vissza magad, fidesznyik.

A kedvedért összemásoljam hány kérdésemre nem válaszoltál eddig? Sunyítasz hős bátor a fideszes?

Bambano 2013.05.19. 23:35:25

@sárkányfő: teljesen mindegy, hogy otp vagy közüzemi szolgáltató, mindenhol sokallom a profitot.

azt pedig továbbra is fenntartom, hogy mifelénk, Kósafalván, úgy rakták össze a támogatási rendszert, hogy aki tud számolni, az kiszámolhatja, hogy nem éri meg. hiába fogyasztanál kevesebbet, ha a beruházás jelenértéke mínuszos.

"és igen, a szabadon hagyott amortizáció az eladósodás egy formája, épp ezt mondtam én is. ": tudom, hogy te mondtad, el is tudom fogadni az állítást.

de még mindig érdekel: honnan van ekkora profitja a cégeknek?

sárkányfő 2013.05.19. 23:39:40

@Bambano:
Figyu, volt egy különös logikája az eddig beszélgetéseknek, méghozzá az, hogy a tárgyuk az energiaszolgáltatók voltak. Mivel az ő hatósági áraikkal manipulálja a szavazóit a fidesz, leszarva mekkora árat fizet ezért az ország. bocs, de engem az OTP most nem érdekel.

az energiaszolgáltatóknak a lakossági szolgáltatáson nincs semmilyen profitjuk, ugyanis azon veszteségük van.

mellesleg a profit úgy általában nem rossz dolog. a kommunisták szerint rossz, de nincs igazuk. ahol nincs profit, ott rohad az ország. nézz körül...

Bambano 2013.05.19. 23:39:43

@MikeBoy: nem tudják korlátlanul kiszívni a pénzt? ez nekem újdonság. mifelénk pl. nem engedik leválni a társasházakat a távhőről. olyan díjakat állapítanak meg, amilyeneket akarnak. pedig tudtommal ez nem is multi (ennyiben igazatok van, tévedtem). tudok máshonnan olcsóbban vizet venni? nem.

a közüzemi szolgáltatások nem olyanok, mint a távközlés, hogy abból csak az én lakásomban vagy 6-7 féle különböző szolgáltatótól, más-más technológián alapuló szolgáltatást tudnék venni...

sárkányfő 2013.05.19. 23:42:35

@MetroGoldwinMayer: ráhibáztál fidesznyik! van még a raktárodon a klasszikus fideszes baromságokból?

mit szólasz a fideszmaffia bűneihez? Mit szólsz a kisemmizett trafikosokhoz? te hol élsz, hány trafikot nyúltál le magadnak, te magyar-rabló fideszbűnöző?

és a hol a manyup pénz? hol a 3000 milliárd? attól hogy gyáva vagy válaszolni, én nem fogom elfelejteni a kérdéseim....

Bambano 2013.05.19. 23:42:59

@sárkányfő: oké, otp-t akkor hagyjuk.

én értem, hogy a profit jó dolog, de pl. az informatikában, hardveren 10%-os profit fölé nem lehet menni, mert a verseny leveri a túlárazókat. a profit a kapitalisták szerint jó dolog, de ott meg nagyon komolyan pofánverik azokat, akik monopóliumra jutnak. A természetes monopóliumokat tűrik, de komolyan ellenőrzik, a mesterséges monopóliumokért meg csíkos ruha jár. Lásd pl. at&t, azt is szétdarabolták a profitmániás kapitalisták.

"az energiaszolgáltatóknak a lakossági szolgáltatáson nincs semmilyen profitjuk, ugyanis azon veszteségük van. ": engem meg az nem izgat, hogy melyik üzletáguk hogy szuperál, ha összességében nyereségesek.

tehát?

sárkányfő 2013.05.19. 23:44:51

@Bambano:
"mifelénk pl. nem engedik leválni a társasházakat a távhőről."

perelj.

nem kényszeríthetnek rád egy szolgáltatást. nem mondom, hogy tuti nyersz, már fideszes az igazságszolgáltatás is, de talán.

2013.05.19. 23:45:06

@Bambano:

Nem teljesen értem, hogy mire akarsz kilyukadni?
Az a baj, hogy itt már nagyon sok mindent keversz.

"akkor milyen más módon oldod meg, hogy ne tudják korlátlanul kiszívni az emberek zsebéből a pénzt a szolgáltatók? "

Ez itt nem egy alap egy lehetséges vitához.
Ha el akarod kezdeni vizsgálni a rendszert, de kiindulásként ezt veszed alapul, már rossz irányba megy az egész.

Bambano 2013.05.19. 23:47:06

@sárkányfő: hvg.hu/kkv/20120622_energetika_nyereseg edf démász (2012-es cikk) "a tavalyi 5,4 milliárd után pedig idén közel 7 milliárdos osztalékot fizet"

Elmű 2.1 milliárd eredmény, Émász 2.4 milliárd eredmény, E-on 1.6 milliárdos osztalék...

Értem én, az eredmény az csak eredmény, abból még bármi lehet, de ebben a cikkben vannak vaskos osztalékok is.

Bambano 2013.05.19. 23:48:14

@sárkányfő: biztosan nem nyerek, mert környezetvédelmi indokokkal torbedózzák meg mindenhol a leválást. pedig csak azért nem válhat le senki, mert ki fizetné ki a buszokat meg a latinovics erőművet meg a többi marhaságot?

sárkányfő 2013.05.19. 23:48:40

@Bambano: összességében azért nyereségesek, mert a lakossági árcsökkentéssel párhuzamosan, megemelték a magyar gazdaságnak, cégeknek, ipari fogyasztóknak nyújtott szolgáltatás árát. Nem ők, az állam, mert az is hatósági áras.

Úgy általában verheted a rácsot bármeddig, az áram ára hatósági áras, tehát az államon múlik mennyi a nyereség.

és fenntartom, a történelmi versengés a kapitalista és kommunista rendszerek között erősen azt igazolta, hogy a nyereségre épülő rendszerek jobbak. ha valaki utálja a profitot, nézzen szét Kubában vagy É-Koreában, ott nincs nyereség, ellenben nagy a jólét és a vidámság.

2013.05.19. 23:49:09

@Bambano:

"én értem, hogy a profit jó dolog, de pl. az informatikában, hardveren 10%-os profit fölé nem lehet menni, mert a verseny leveri a túlárazókat."

Mekkora tévedés ez a mondat! :))
Egyébként igazad lenne, de hát még sincs.
Itt is éltél egy hibás prekoncepcióval.
Úgy hívják, hogy verseny.
Mondom, hogy igazad lenne, ha nem létezne az a fránya korrupció ugye.

Bambano 2013.05.19. 23:49:37

főgáz 8.3 milliárdos osztalékot fizet... abból nyilván nem lehetett volna csökkenteni a haszonkulcsot...

sárkányfő 2013.05.19. 23:50:17

@Bambano:
Látod, ezért lenne jó ha kicsit visszaolvasnál, erről már volt szó, most másolhatom be újra:

"Az osztalékot pedig épp azért dobták szét, mert rájöttek hogy jobban járnak ha a fejlesztésre-karbantartásra szánt pénzt kiveszik amíg lehet, mert az állam szisztematikusan tönkre akarja tenni őket, tehát már ellenérdekeltté váltak a fejlesztésben. Tudod ma már a régi dohányboltosok sem újítják fel a boltjukat, mert minek."

2013.05.19. 23:51:45

@Bambano:

"Elmű 2.1 milliárd eredmény, Émász 2.4 milliárd eredmény, E-on 1.6 milliárdos osztalék..."

Itt éppen egy 1000 milliárdos piac kevesebb, mint 1%-ról beszélsz!

sárkányfő 2013.05.19. 23:52:43

@Bambano: a környezetvédelmi indok nem elégséges jogalap. mire akarsz cserélni?

Bambano 2013.05.19. 23:54:53

@sárkányfő: azt próbálom feszegetni, hogy korlátlan nyereségre épülő rendszer nincs, nem is volt soha. azzal a feltételezéssel élek, hogy neked pl. tetszik az amcsi kapitalizmus. na ott például pont nem lehet azt megcsinálni, amiket itt velünk megtettek.

igen, a profit jó. de csak bizonyos határok között. és egy ilyen gazdasági helyzetben a sok milliárdos osztalék meg rossz. nem tudok olyan forgatókönyvet, ami szerint ez jó lenne. mert ha szerinted pusztulnak a közüzemi infrastruktúrák, akkor mire fel az eszement osztalék?

az áram ugyan hatósági áras, de a hatósági ár megállapításában az indokolt költségemelkedést el kell fogadnia az állami ár-megállapító cégnek. és azt ki fogja megmondani, hogy azok a költségek reálisak? ha az elmúlt 10-15 évben folyamatosan túloztak a költségekkel, akkor ha még most nem is emeltek volna díjakat, akkor is indokolatlanul magas maradt a profitráta, mint ahogy ezt a kifizetett osztalékok meg is mutatják.

2013.05.19. 23:58:00

@Bambano:

"akkor is indokolatlanul magas maradt a profitráta, mint ahogy ezt a kifizetett osztalékok meg is mutatják.
"

Ismételten egy prekoncepció, ami nincs alátámasztva megfelelő módon!

Bambano 2013.05.20. 00:00:51

@MikeBoy: civileknek kisker forgalomban alapvetően verseny van. az állami közbe-szerzésről most nem beszélek.

@sárkányfő: a 2012-es cikkben a 2011-es eredmény osztalékos kifizetéséről van szó, akkor még nem jöhettek rá, hogy tönkre akarják őket tenni...

forgalom: ha a főgáz 8.3 milliárdot fizet ki osztaléknak, akkor ha 600 ezerre saccoljuk a budapesti fogyasztók számát, havi több, mint egy ezrest engedhettek volna az árból 2011-ben. ezek után miért is csodálkoznak azon, hogy elindult a bazi nagy daráló ellenük?

Bambano 2013.05.20. 00:02:39

@sárkányfő: ja, még a távhőről való leválásban vannak ilyen vicces dolgok, hogy leválsz, megszünteted a szolgáltatást és a szerződést is, ezek után ki akarják fizettetni veled a vezeték karbantartási költségét...

@MikeBoy: mi nincs alátámasztva? ha sok az osztalék, magas volt a bevétel és a profitráta. mert bevételből lesz az osztalék végül.

2013.05.20. 00:04:00

@Bambano:

"forgalom: ha a főgáz 8.3 milliárdot fizet ki osztaléknak, akkor ha 600 ezerre saccoljuk a budapesti fogyasztók számát, havi több, mint egy ezrest engedhettek volna az árból 2011-ben. ezek után miért is csodálkoznak azon, hogy elindult a bazi nagy daráló ellenük? "

Nincs olyan gazdasági modell, aminél egy ilyen számolásnak relevanciája van!

sárkányfő 2013.05.20. 00:05:49

@Bambano: ki beszél itt "korlátlan" nyereségről??

igen, az igaz hogy Amerikában nem lehetne megcsinálni azt amit itt velünk csinálnak Orbánék. Ott a tömeg legkésőbb a manyup zsaroláskor elevenen felkoncolta volna a maffiát. Nálunk megtehetnek bármit.

"igen, a profit jó. de csak bizonyos határok között."
stim.

"egy ilyen gazdasági helyzetben a sok milliárdos osztalék meg rossz."
már miért lenne rossz? egyáltalán milyen értelemben rossz, gazdaságilag? morálisan? hogy érted?
és a fő: tudod mekkora forgalom mellett? ne a milliárdokkal gyere, mert az önmagában nem mond semmit, hanem a százalékkal, az már kifejez valamit.

azt már leírtam mire az osztalék: a tulajdonosok csökkentik a kárukat. te is ezt tennéd most, ha pl. lenne egy trafikod. mér semmit sem fektetnél be a boltba, csak vinnéd ki a profitot ahogy tudod, hogy csökkentsd a károdat.

ha szerinted a szolgáltatók hazudtak a költségeikkel, akkor te bűncselekménnyel vádolod őket. ha komolyan gondolod, perelj. ha ezt egy párt komolyan gondolja, pereljen.
megjegyzem beszéltem már szakikkal. azt mondják totálisan megújult az infrastruktúra, teljesen lecserélődött és megnőtt a rendszer. én nem is panaszkodom, a gáz és áram elég stabil volt eddig.

a profitrátán nem tudom mit rágódsz. először is, mennyi, százalékban, hogy ne csak a levegőbe beszélj? és mitől magas szerinted?

2013.05.20. 00:07:06

@Bambano:

"mi nincs alátámasztva? ha sok az osztalék, magas volt a bevétel és a profitráta. mert bevételből lesz az osztalék végül. "

OK. 10 milliárdos nyereségről írtál ott fent.
Amivel eddig egyáltalán nem foglalkoztál:
Mennyit fektettek be ezek a cégek?
Mekkora a forgalma annak az iparágnak, aminek 10 milliárdos a nyeresége.

sárkányfő 2013.05.20. 00:07:13

@Bambano: valami komolyabb adatot kérek a forgalomra, gyenge saccolásokon ne rágódjunk. megjegyzem miért ne vehettek volna ki pénzt 201-ben?

sárkányfő 2013.05.20. 00:09:15

* 2011

@Bambano: ez is erősen jogalap nélkülinek tűnik.

nem bírtok összehozni egy pertársaságot, amelyik megbízna egy ügyvédet?
széthúzás, magyar átok...

2013.05.20. 00:09:41

@sárkányfő: @Bambano:

Megismétlem magamat, hogy adjak egy kezdeti lökést:

"Elmű 2.1 milliárd eredmény, Émász 2.4 milliárd eredmény, E-on 1.6 milliárdos osztalék..."

Itt éppen egy 1000 milliárdos piac kevesebb, mint 1%-ról beszélsz!

Netuddki. 2013.05.20. 00:13:53

Kretének, saját maguk alatt vágják a fát. Valószínűleg, mivel fideszesekről van szó, akik köztudottan fel voltak mentve matekból, megint elszámoltak valamit. Szóval sokkal nagyobb pénzt gyanítanak a szolgáltatóknál mint ami valójában van. Úgy elhúznak majd a szolgáltatók mint a vadlibák ősszel. Összeomlik Magyarország energiaellátása, megbukik a fidesz kormány oszt' jó nagyot...

sárkányfő 2013.05.20. 00:18:03

@MikeBoy:
Csak röhögni tudok, amikor 10% alatti nyereségeket valakik soknak mondanak :)

Emberek! Egy jobb államkötvény még két éve is hozott ennyit! Állami garanciával, tutira.
És azért nem kellett megdolgozni, nem kellett komplex cégrendszereket és infrastruktúrákat fenntartani, idegeskedni az állami szabályozások miatt, embereket alkalmazni, adminisztrálni, dolgozni, nyűglődni az egész hóbelebancszal, hanem csak beraktad a lóvét, az kamatozott, te meg a rivérán sütteted magad. ha egy cég több millió ember részére szolgáltat ráadásul egész jól, akkor had keressen már egy csöppet egy vacak kötvény hozama felett... mert ha nem, akkor ő maga sem fog befeketetni, hanem inkább államkötvényt vesz...

amúgy - kétségbeejtő - de azt hiszem a többség még azt sem érti, hogy közvetve neki is jó, a partnercége nyereséges. a nyereség ugyanis érdekeltté teszi a másikat a számunkra is optimális viselkedésben, fejlesztésben, kiszámíthatóságban. ez egy win-win szitu, jó esetben.
eh.. :(

Bambano 2013.05.20. 00:19:08

@sárkányfő: már kaptatok komolyabb adatot.

@MikeBoy: ez mitől lenne 1000 milliárdos piac? Az 1000 milliárdos piac kifejezés akkor lenne helytálló, ha ezzel az összes cég összeadott profitját és osztalékát állítanám szembe, de nem ezt tettem. De itt egyes cégek külön-külön osztalékáról van szó, amivel csak a saját bevételüket lehet szembeállítani, az meg nagyon nem 1000 milliárdok.

Netuddki. 2013.05.20. 00:19:54

@MikeBoy: Mennyi stadion is jön ki abból amit most a fidesz le akar nyúlni az energiaszolgáltatóktól? Talán a felcsuti kijönne? Vagy még az se? Mégis mi a tökömet akar a fidesz kormány elérni?

A legnagyobb probléma, hogy"ezek" fel nem fogják ésszel, hogy mi az a pénz amiért emberek megdolgoztak. "Ezek" azt hiszik, hogy bárki könnyű szívvel lemond a munkája eredményéről, és ami alegfontosabb, mindezt ajándékként odadaja olyannak aki valójában nem dolgozott meg ezért a pénzért. Ezt egy múlt rendszerben szocializálódott magyar állampolgárral meg lehet tenni, lásd trafikmutyi, de szerintem nem fog olyan könnyen menni olyanok esetében akik nem a komcsi rendszer alatt szocializálódtak...

Bambano 2013.05.20. 00:20:46

@kovi1970: a pénz nem gyanú kérdése, hanem a cégbíróságra beadott éves beszámoló és mérleg tartalmazza.

Bambano 2013.05.20. 00:22:03

@sárkányfő: szemészeten gyógyítják. kaptál egy url-t egy 2012. júniusi hvg-s cikkre, abban vannak komoly adatok.

Bambano 2013.05.20. 00:23:01

@kovi1970: ezt a hsz-t nyugodtan megírhatod fordított nézőpontból is, úgyis igaz lesz.

2013.05.20. 00:23:54

@Bambano:

Nem értelek!
Összeadtam a cégek nyereségét és a forgalmát.
Az összes forgalmuk 1000 milliárd (egyébként felette van), míg a nyereségük vagy osztalékuk az 1%-os nagyságrend.
Ezt felesleges alábontani külön cégekre!

sárkányfő 2013.05.20. 00:30:17

@Bambano: ja, hogy az. mert előbb még becslésekkel dobálóztál.

oké, lássuk:

- A Tigáz pl. simán veszteséges volt:
"A Tigáz Zrt. konszolidált árbevétele 8 százalékkal, 275 milliárd forintra, eredménye pedig a 2010-es 7 milliárdos nyereség után 2,5 milliárd forint veszteségbe váltott."

- Démász:
"EDF Démász Zrt. jövedelmezősége, 137,3 milliárd forint nettó árbevétele 13,5 százalékkal csökkent 2010-hez képest, a ráfordítások több mint 20 milliárdos visszafogásával üzemi és mérleg szerinti nyeresége is nőtt, a tavalyi 5,4 milliárd után pedig idén közel 7 milliárdos osztalékot fizet a vállalat 12 milliárdos adózott eredményéből."

Azaz 137 mrd forgalom mellett 12 mrd eredmény. Még a 10%-ot sem éri el. Semmi extra, finoman szólva.

- Elmű:
"Az Elmű Nyrt. árbevétele 20 milliárdos csökkenéssel 207,1 milliárd forint volt, üzemi eredménye pedig a 2010-es közel felére, 2,1 milliárd forintra csökkent."

Tehát 207 mrd mellett 2,1 milliárd eredmény. azaz 1% :) Köszi, jót nevettem :)

- Émász:
"Émász Nyrt. ezzel szemben 5 milliárddal, 97,7 milliárd forintra növelte értékesítését, mérleg szerinti eredménye 1,2 milliárdról 2,4 milliárdra emelkedett."

98 mrd forgalom, 2,4 mrd eredmény. Azaz 2,4%. Ismét jót nevettem...

- E.on:
"Az E.On Hungária-csoport leányvállalatainak árbevétele összesen 11,3 százalékkal esett vissza, az E.On Energiaszolgáltató Kft.-é 4 százalékkal múlta alul tavaly az egy évvel korábbit, az 505 milliárd forint feletti forgalom 1,8 milliárd forintos adózott eredménnyel párosult"

500 mrd forgalom, 1,8 mrd nyereség. Ez még a fél %-ot sem éri el :DD

Na, meg volt a ma esti röhögés is, köszi :)

Netuddki. 2013.05.20. 00:33:12

@Bambano: Most komolyan, te túlórázol? Vagy a fidesz emelt bért fizet a hétvégi műszakért?

NE ETESSÉTEK A FIDESZES BÉRTROLLOKAT! ADD TOVÁBB!

Teljesen felesleges, meggyőzni úgysem tudod, mert az a munkaköri leírása, hogy a fideszes propagandát hajtogassa és téged győzködjön...

sárkányfő 2013.05.20. 00:35:17

Köszönet @Bambano: -nek, megtudtuk, hogy a szolgáltatók már a fideszes akciók előtt is nevetségesen alacsony nyereséget értek el (vagy épp veszteséget), síkhülyék voltak, hogy nem államkötvényt vettek a pénzükből hanem vállalatokat, sok munkával röhejesen kevés pénzt hoztak össze, ha betolják a bankba fix kamatra, akkor is jobban jártak volna.

és ne felejtsük el, hogy ezt a kicsi nyereséget is az üzleti ügyfeleken, ipari fogyasztókon érték el...

Netuddki. 2013.05.20. 00:57:42

@sárkányfő: Megmondtam, hogy a fideszesek síkhülyék a matekhoz. Nem megmondtam? Megmondtam...

Netuddki. 2013.05.20. 01:02:26

@sárkányfő: De lehet, hogy ebben is nagy dohányt szimatolnak a fijjugg. Mer' mi van B+? Ott a drót, ki van húzva a zországba', oszt egyik végén bemegy a záram, a másik végén meg a zállampolgárná' kimegy, oszt' fizet mint a katonatiszt. Mér' B+? A büdös nagy semmiért B+! Látod komám, ha kiiktatjuk a szolgáltatót, akkor onnantól a pógár nekünk fog tejelni. Majd lesz nemzeti áramszolgátató trafik, ahol mindenki megveheti a kis áramát. Még az árrést is felemeljük 1%-ról 10%-ra B+! Dőlni fog a lé B+!

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.05.20. 01:04:28

azert mielott elmennenk abba a kerdeskorbe, hogy mennyi a nyereseg meg az osztalek, elobb ismerni kellene a kreativ konyveles szabalyait
de ezt mar valaki mas leirta: energiagorilla.blog.hu/2013/03/28/rezsicsokkentes_ertelmesen/fullcommentlist/1#c19400885

az igazsag valahol feluton lehet, a fidesz meg azert oket mogyorozza meg mert ok nem tudjak a gyartosort felszedni es elszallitani

Bretschneider detektív 2013.05.20. 06:05:09

@Makkasz: Ja, a sok agyhalott képtelen észrevenni, hogy a kormány most azt csinálja a multikkal, mint amit az általuk átkozott cigánygyerekek az uborkás bácsival. Átugranak a kerítésen, megdézsmálják a termést, aztán még oda is szoknak. Csak aztán meglepődnek, amikor az uborkás bácsi egyszercsak nem fog termelni.

Bretschneider detektív 2013.05.20. 06:08:08

@safranek: Igen, asszem ez a forgatókönyv. Aztán majd meglepődnek, hogy ők nem tudnak ekkora profitot sem realizálni (szakértelem híján és az osztogatás mián), és kénytelenek lesznek 50%-ot emelni. :-)

Bretschneider detektív 2013.05.20. 06:13:52

@Fejesrob: Ez kurva jó! :-)
"Attól, hogy az ember ide ír, még nem biztos, hogy mindent elolvas."

Sejtettem én ezt eddig is, de most már legalább tudom.
Érdekes lehet így vitázni (jó, tudom te nem is szoktál, csak nyomod a mantrát, ha passzol, ha nem.)

Bretschneider detektív 2013.05.20. 06:22:20

@MetroGoldwinMayer: Bizony romlott. Tizenegynéhány év után kellett vennem szünetmentes tápegységet, mert rendszeressé váltak a tizedmásodperces áramkimaradások (nap 10-12), ami ahhoz pont elég, hogy az asztali gépem újrabootoljon és az addig nem mentett munkám elvesszen. DÉMÁSZ.

Fullánkos Algol 2013.05.20. 07:36:45

Ehhez ért az itteni jobboldal: lopni, mindenki másnál nagyobb arányban. Be lesz hajtva a kár rajtuk is meg a szavazóikon is, legalább a cigóknak is jut valami.

dennisthemenace 2013.05.20. 07:45:12

@kovi1970: Az angoloknál már mukodik a trafikos áramvétel,én is ott veszem..:)

Flyer 2013.05.20. 08:11:46

@Bretschneider detektív: O, dehogynem tudnak. A multkor mondta az a Németh Szilárd nevezetü fideszkommiszár, hogy az teljesen rendben van, hogy az állami tulajdonban lévö MVM (Magyar Villamosmüvek Zrt.) 90 milliárdos adozás utáni nyereséget ért el.
Ez nem csipi a szemüket, csak a magáncégek nyeresége.

Viszont ebböl egyenesen következik, ha teljesen állami kézbe kerülne az energiaszolgáltatás, rögtön felemelnék az árakat a reális piaci szintre. Hiszen ez a kormány csak más zsebére szeret jotékonykodni. Szánalmas csürhe!

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.05.20. 08:25:31

szegény külföldiek :((

olyan kis gyenge, szerencsétlenek, úgy sajnáljuk őket...

még szerencse, hogy 2014-be eljő dopeman a megváltó, és akkor majd felvehetünk sok imf hitelt, és növelhetjük a rezsit!
erre több a bizonyíték, mint az evolúció elméletre!

de jó lesz!

Kövér László akinek ömlik a fos a szájából. 2013.05.20. 08:47:09

Ha ezek az állatok csökkenteni akarnák a lakosság költségeit, akkor az ÁFÁ-t csökkentsék. Ugyanez vonatkozik a cigi árrésre is.
Mocskos rablóbanda!

Kövér László akinek ömlik a fos a szájából. 2013.05.20. 08:48:56

@wmiki: Hülyegyerek, miért nem az édesanyáddal foglalkozól?
egyszerű vagy mint a faék és bele akarsz ugatni a felnőttek dolgába???

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.05.20. 08:58:43

@Kövér László akinek ömlik a fos a szájából.: xd

azt látom, hogy ti libbantak nagy szakértői vagytok a hülyeségnek
... és sokat foglalkoztok édesanyákkal ^^

Kövér László akinek ömlik a fos a szájából. 2013.05.20. 09:04:13

@wmiki: "és sokat foglalkoztok édesanyákkal "

csak a tieddel kismajom...

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.05.20. 09:15:01

@Kövér László akinek ömlik a fos a szájából.: öröm nézni, milyen ügyesen művelitek a szájkaratét

2014-re biztosan sok embert meggyőztök a remek érveitekkel
lol

Kövér László akinek ömlik a fos a szájából. 2013.05.20. 09:47:20

@wmiki: Ti már sok embert meggyőztetek az ország kirablásával és a hazudozással...
Egész Európa a kis cigányodra feni a fogát és hidd el, el is fogják kapni, de ő még a csodában reménykedik. Pedig csodák csak a mesékben vannak...

kpityu2 2013.05.20. 09:47:53

Szívesen olvasnék a természetes monopóliumok piaci szabályozásáról egy kis értekezést.

Szociknak vége 2013.05.20. 09:48:37

A baller oldal megint rádöbbent hogy a rezsicsökkentés miatt elbukta 2014et.

Szokás szerint, későn. Marad a hiszti még 5 évig.

kpityu2 2013.05.20. 09:50:14

@Flyer: Csak nézd meg, milyen hirdetések vannak a focimeccseken, és az MTVA csatornáin.

kpityu2 2013.05.20. 09:52:18

@MetroGoldwinMayer:

Mehet a verseny, ki miatt ment tönkre több kisember:

- Libás Gordon! Libás Gordon!
- Trafikos Orbán! Trafikos Orbán!

Szociknak vége 2013.05.20. 09:56:27

@kpityu2: Abszolúte nem a liba a lényeg. A lényeg B alatt KKE legdurvább recessziója Mo-n volt.

2013 1. negyedévében KKE legnagyobb növekedése is ugyanitt volt.

Trafik, liba félbitesek rágógumija.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.05.20. 10:00:42

@Kövér László akinek ömlik a fos a szájából.: lol

mulatságos, hogy te papolsz a csodáról, meg a mesékről, te, aki azt képzeli, hogy majd 2014-ben eljő dopeman a messiás, és a bajnai/gyurcsány/kuncze szentháromság

persze ti libbantak sokat tudtok a mesékről

párnalárva 2013.05.20. 10:24:47

"Képzeljünk el egy olyan szituációt, mikor vendégségben összevitatkozunk a vendéglátókkal"

Nagyjából ennyit érdemes elolvasni a cikkből. Aki egy nyereségorientált céget a vendég szinonímájaként értelmez annak nemigen kellene gazdasági támájú cikkekeket feszegetnie. Nem adja ki jól magát.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.05.20. 10:26:51

@Kövér László akinek ömlik a fos a szájából.: ja, már vagy 5%-on áll, jajmileszmost, biztosan ő nyer... ez már több bizonyíték, mint ami az evoelméletre van

lol...
te csodahívő

sárkányfő 2013.05.20. 10:28:46

@MetroGoldwinMayer:
Szép tőled, hogy őszintéd vállalod hazug, manipulatív troll mivoltodat. Már tegnap is elénekelted a hazugságod, miszerint "itt volt KKE legdurvább recessziója", és már akkor egyből cáfolt valaki, hogy nem, nem igaz, mert Szlovéniában volt - és akkor még nem néztük a balti országokat, ahol még durvább volt.

Tehát cáfoltak. Te is tudod, hogy hamis infót írtál. Erre idejössz, és pünkösd reggelén egyből az általad is tudottan hazug (és manipulatív kontextusba helyezett) már cáfolt információval nyitsz.

Tőlem úgy csinálsz magadból szarembert ahogy akarsz. Csak sose feledd el: azt kapod vissza másoktól, amit megérdemelsz. Szar, hazug, manipulatív ember vagy, hát így is bánnak veled. Megérdemeld, megdolgoztál érte. Mert nem ember akarsz lenni, hanem csak egy gané fidesztroll. Te választottad.

És most hazudj szépen tovább. Tudom, úgyse bírod ki.

mojszipupi 2013.05.20. 10:31:54

A fidesz politikája semmi mást nem tesz mint idomul az ország polgárainak lelki világához. Az ország ma úgy gondolkodik h ha van egy miniszter elnök akinek van elég hatalma hozzá h törvényesítse a lopást akkor miért ne. Primitív pillanatember módjára örülünk a lopott pénznek.

high up! 2013.05.20. 10:47:47

Az elmúlt 23 év eredménytelensége arról szól, hogy mire is lehet jutni a komcsikkal a kormányban. A maszop elmúlt nyolcéve legendás mélypont a magyar történelemben gyúrtcsány maffia vezérel az élen.

De most itt van a másik oldal, a felcsúti párttitkár fia. Meg a fajtiszta komcsi családból származó Kövér Lackó. Meg az a halom MSZMP-s komcsi. Matolcsy, Hoffmann, Pintér, Martonyi, Bencsik Birkaterelő Andarás, na meg az alázatos komcsi rendszer kiszolgálok mint a Schmitt Puli, Némethné.

Ezeket meg a mintegy három millió híveiket már rég ki kellett volna telepíteni valahova Szibériába. A maradékkal meg már rég EU középerős ország lennénk.

CSENDES 2013.05.20. 10:49:03

@high up!: No, azért erős túlzás az a 3 millió:-)) A többi ül.

KopaszMercis 2013.05.20. 11:04:13

Én egy dolgot kérdeznék: ha anno JFK-t rá tudták venni, hogy tegyen le a nemzetközi karvalytőke piszkálásáról, egy mélynövésű buta vidéki cigányt és brigádját, vajon majd nem fogják győzködni?

Nem sikerült bebetonozni a média élére sem senkit 9 évre...

Just sayin...

Szociknak vége 2013.05.20. 11:12:05

@sárkányfő: A balti országokat sem sorolják a KKE régióba ahogy Szlovéniát sem.

KopaszMercis 2013.05.20. 11:12:52

@Bambano:
A helyzet az, hogy veszteséges szolgáltatás díját tovább csökkenteni veszélyes... arra rájött már Sztálin is anno, hogy jó dolog úgy tenni, mintha ingyen lenne a fűtés, és azóta is nyögjük, és most ismét azon a lejtőn indulunk el...

A következő a megoldás, nem rezsi csökkentés, és központilag megmondott árak kellenek ide, meg állami mobilszolgáltató, hanem egy frankó szakértő versenyhivatal. Ezzel csak az a baj, hogy az úgy kerül mondjuk éves szinten egy két millárdba, hogy azt nem tudom odaadni pl a Közgépnek. Sokkal egyszerűbb lerántani a 3 nagy mobil szolgáltatón keresztül a sok budös cigány ügyfelet, mondjuk 100 milliárdra és odaadni simicskának.

A baj, hogy ezt a mesterségesen alacsonyan tartott demagóg csökkentett rezsit többszörösen megfizetjük. A pénzünk 50%-át elveszik adó formájában, és odaadják egy csomó kéregető cigánynak, mint pl a Simicskának, és a maradék megy (majd egyszer) ennek a generált veszteségnek a rendezésre.

Kurvára egyszerű a képlet. Ez matek. 1.0. Tudom, hogy Nulladik Viktor az Matolcsy "Marok Marcsa" György-re van utalva ha két számot össze kell adni, és így ezt nem tudja feldolgozni a tusko vidéki cigány fejével, de az igazságon nem változtat: ha valami 10 forintba kerül de 5 forintért adják, akkor előbb utóbb a hiányzó 5 forintot pótolni kell. És mivel az állam nem termel, nincsenek eladható természeti erőforrásaink mint a homok niggereknek, így mi csak a munkákkal tudjuk ezt megfizetni...

Illetve hát a mi erős kifejezés, fogalmazzunk úgy, hogy azok akik becsületesen munkából élnek és saját magukat tartják el.. szóval mi nem fideszesek...

sárkányfő 2013.05.20. 11:46:03

@MetroGoldwinMayer:
Látod, mondtam én hogy nem bírod ki.
Szlovénia közvetlen szomszédunk, és képes vagy azt hazudni hogy nem KKE. Próbálod összemosni a Visegrádi-országok kategóriával. Láod fidesztroll, így vezet az egyik a hazugság a másikhoz, és nem is fogod abbahagyni.
és azt se felejtsük el, hogy már eleve dedós szintű manipuláció volt az egész állításod. Te nyilván a Bayer-mentesen nénikhez szoktál, őket át tudod baszni bármivel, és most dühös vagy hogy a pisi szintű hazug manipulációiddal nem mégy semmire.

Tegnap hányszor is kérdeztem meg hogy a 3 billió? 10x, 20x? és hányszor sunnyogtad el a válasz, 10x, 20x?

mizrolist 2013.05.20. 13:01:11

@MetroGoldwinMayer: az ugye megvan, hogy a negyedéves alapon számított növekedés azért lett ilyen pozitív, mert a tavalyi utolsó negyedévben az egész gazdaság arccal beleállt a földbe és onnan csak javítani lehet? És ugye az is megvan, hogy az éves szintű növekedés az idei első negyedévben is mínuszos volt, azaz 2013 márciusában kevesebbet nyújtott a gazdaság, mint 2012 márciusában?
Meg az is megvan, hogy Bajnai alatt ütött be a legdurvábban a gazdasági válság, és szintén az ő kormányzása alatt jött ki belőle úgy az ország, hogy Nyugaton is példának tekintették az eredményeket, és még Orbán is dicsérte azokat Németországban?

Szociknak vége 2013.05.20. 13:16:53

@mizrolist: 'Meg az is megvan, hogy Bajnai alatt ütött be a legdurvábban a gazdasági válság, és szintén az ő kormányzása alatt jött ki belőle úgy az ország'

1. tagmondat - igen, a legdurvábban ide ütött be a válság a szomszédok közül...:)

2. tagmondat - bajnai elment a bankba és eladósodott, ennyi volt a válságkezelése. A válság közben gazdasági miniszter volt...:)

mizrolist 2013.05.20. 13:23:12

@MetroGoldwinMayer: szerintem a vicc kedvéért nézd meg a többi érintett, a régióban levő ország növekedési adatait is. Ha találsz olyat, amelynél nem ugyanazokban a negyedévekben volt a legnagyobb visszaesés (és nem Lengyelországról beszélünk, amelynél gyakorlatilag nem is volt visszaesés), akkor talán érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy ezt náluk szintén Bajnai okozta-e :P
Nem mellesleg Orbánék válságkezelése micsoda? Államosítás és államkötvények eladása? Az első nem ismételhető folyton, mert előbb-utóbb nem lesz mit elvenni; a második meg eladósodás, csak nem a banktól kérsz kölcsönt, hanem közvetlenül a spekulánstól :P

Szociknak vége 2013.05.20. 13:34:44

@mizrolist: Nem negyedévekben, hanem egész 2009ben volt nálunk - minusz 6,7% az eredmény. Ennél rosszabb a szomszédok közül egyedül Szlovéniában volt, ők jóval magasabb szintről borultak. De gyakorlatilag sem 2007ben, sem 2008ban nem volt növekedés, meg válság sem, csak Bajnai miniszter úr.

Szociknak vége 2013.05.20. 13:37:26

@mizrolist: Sehol sem írtam olyat hogy a válságot Bajnai okozta. Azt gondolom hogy azért szoptunk nagyobbat mint más mert szarabbul voltunk felkészülve mint más. Ebben viszont volt része.

mizrolist 2013.05.20. 13:39:44

@MetroGoldwinMayer: és vajon neki volt ebben nagyobb felelőssége, vagy az akkori MSZP-frakciónak, amely nem szavazott volna meg egy reális gazdaságpolitikát? (ahogy a mostani Fidesz-frakció sem tenné meg...)

Amúgy vicces, hogy amikor a negyedévről negyedévre vett adatok mutatnak jobban az érveidben, akkor azokat használod, amikor meg az éves szintűek, akkor azokat... némi konzisztencia?

Szociknak vége 2013.05.20. 14:02:33

@mizrolist: Ha a 2013 1. negyedévre gondolsz az azért különleges, mert

1) az első OV kormány óta először vezetünk bármi pozitív dologban a régióban

2) nincs újabb adat, de kb. azt jósolják egész évre is ami az 1. NÉ volt.

3) az sajnos egy magát 'vezetőnek' mondó embernél nem mentség, ha nem tudja keresztülverni az akaratát a frakción - hiszen 2014 után is ugyanazokra kell(ene) támaszkodnia

Flyer68 2013.05.20. 14:06:08

@MetroGoldwinMayer: Legalébb azt nézd már meg te bunyevác, hogy mikortol lett miniszterelnök a Bajnai, mielött össze-vissza hazudozol itt!
2009-töl, B+!
És 2009 végére már növekedésbe fordult a gazdaság. Csak, ellentétben a mostanival, az fenntarthato pálya lett volna.
Ez a mostani meg csak annak köszönhetö, hogy "arccal beleálltunk a földbe", ahogy @mizrolist nagyon találoan fogalmazta.
Minden elörejelzés szerint minuszos lesz az idei GDP, egész éves viszonylatban.

Szociknak vége 2013.05.20. 14:22:27

@Flyer68: Te meg nézd vissza mi volt Bajnai 2007-08ban, amikor szintén semmilyen növekedés nem volt, csak az adósság nőtt.

2013.05.20. 14:37:43

@Flyer68: @mizrolist: @sárkányfő:

Abba kellene már hagyni ennek a trollnak az etetését....

Flyer68 2013.05.20. 14:45:06

Gazdasági miniszter volt. Azért az még sem ugyanaz, mint miniszterelnöknek lenni. Lásd Orbán/Matolcsy relácio.
2007-ben még 1,3% volt a GDP bövülés. 2008-ban meg már a nyakunkon volt a válság, de böven. 2009-ben éves szinten -6,3, de IV. negyedév már csak -0,4. 2010 pedig már +1,2%!
Most lássuk Viktorék mérlegét.
2011 1,6%
2012 -1,7%!!

És mindezt számtalan különadoval és 3000 milliárd nyugdijvagyon felélésével. Erre vagytok olyan büszkék?

Szociknak vége 2013.05.20. 14:49:07

@Flyer68: 2008ban semmilyen válság nem volt Mo-n, sem európában. 2008 októberében ütött be a pü. válság amerikában, Mo-n semmi hatása nem volt aban az évben. 2007ben is nagyobb volt az adósság bővülése mint a gazdasági növekedés, utána pláne. Deficit 2-3x, infláció 2x akkora volt mint most, munkanélküliség 2009re ugyanaz volt mint most. Lakossági devizahitelállomány is nagyobb volt.

Szociknak vége 2013.05.20. 14:51:11

@Flyer68: Bocs de a te számaid is azt mutatják hogy Bajnai alkalmatlan. Ráadásul 2010 ápr-ig volt ME.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.05.20. 17:45:48

@MetroGoldwinMayer: teljesen igazad van, de mint látható, libbantaknak hiába beszélsz, összetett mondatokat nem értenek meg

Flyer 2013.05.20. 21:12:02

@MetroGoldwinMayer: Ja, és böven junius volt amire Fityiszék egyáltalán kormányt alakitottak. Szoval a 2010-es számokhoz nagyjábol semmi közük se volt.
Az azota nyujtott "teljesitményüket" pedig ismerjük. Szoval ha szerinted jobban értenek a gazdasághoz, mint bárki elöttük, akkor javaslom, vizsgáltasd ki magad!

_Wasp_ 2013.07.16. 02:10:48

A Mutyesz élharcosai megjöttek :(

Helyettetek is szégyellem magam.
süti beállítások módosítása